Numerologi – en introduktion

Vår värld är uppbyggd av siffror; personnummer, kontonummer, portkod, kortkod, lägenhetsnummer, husnummer… och så vidare. Siffror talar om för oss hur fort vi kör vår bil, hur mycket pengar vi har på kontot, vilket datum det är, hur mycket något kostar, vad klockan är, avståndet till en plats, en persons längd, hur många sidor en bok har, hur mycket av något i ett recept vi ska ta, hur många som har gillat vårt senaste inlägg på Facebook.

Siffror finns överallt – och vi tillskriver siffror betydelse.

Numerologi

Numerologi (talmystik, talsymbolik, siffermystik) är en pseudovetenskap och tron på att olika tal har olika innebörd. Att varje tal “vibrerar” av en särskild energi, lärdom och kunskap. Numerologi kan hänga ihop med astrologi och tarot, men behöver inte göra det. Enkel numerologi är inte särskilt svårt, i grund och botten handlar det om att omvandla bokstäver till tal, summera tal samt utläsa talens betydelse.

Numerologi bjuder upplysning och vägledning, som praktiskt exempel på detta, tänkte jag visa er vad numerologin säger om mig.

 

Livsvägstal

“vem du är, ditt syfte i livet och vilken typ av liv du kommer att leva”

Mitt livsvägstal är 3

Personer med livsvägstal 3 är uttrycksfulla skapare som älskar att använda sina talanger och förmågor. De har sinne för humor och mår som bäst när de är kreativa, upplyftande eller underhållande. 3:or kan vara artistiskt eller verbalt begåvade (skriftligt eller muntligt). Självuttryck är nyckeln till deras lycka i livet, när de uttrycker sig med händerna, kroppen, ord, visioner eller idéer förbättras deras välbefinnande.

Deras splittrade energi kan dock göra dem oorganiserade, inkonsekventa och ombytliga. De kan vara lite väl kritiska. Exempel på yrken som passar 3:or är: konstnär, skådespelare, författare, talare, lärare, försäljare, terapeut, kock och stylist.

Ovan ur boken Numerologi – Själens planritning av M. Buchanan, 2017, (s.54, 73-75), fristående förkortat.

Nedan ur boken Tarot – Steg för steg av Y. Trollsveden, 1999, (s.150) om att ha talet 3:

“Du är en person som gärna tar hand om andra, inte bara människor utan djur och natur. Du har ett starkt behov av att vårda och sköta om. Du har lätt för att se helheten och få till en stabil balans. Du inte bara väger för och emot, utan tar hänsyn till båda.

Du är inte rädd för att ta på dig för mycket, lite bekymmer knäcker inte dig i första taget. Du är varm, generös och omtänksam och tar dig tid för alla, men du kräver respekt och ordning. Du har lätt för att få fart på nya projekt som redan påbörjats, de bär frukt i dina händer. Din uthållighet är stor.”

Ödestal

“vem det är meningen att du ska bli, eftersom det redan finns inom dig”

Mitt ödestal är 11

Mästartalen 11, 22 och 33 är vibrationer från högre oktaver som utgår från grundtalen 2 (1+1), 4 (2+2) och 6 (3+3), och dessa högre tal visar på stor potential till självutveckling. Personer med mästartalen 11, 22 och 33 är gamla själar som har samlat på sig andlig visdom i tidigare liv, de är fria att välja om de vill använda den visdomen i det här livet för att hjälpa andra och bidra till en medvetandehöjning i det kollektiva medvetandet på jorden, eller avvisa sig det ansvaret och leva som grundtalen 2, 4 och 6.

Människor med mästartal har valt att återkomma till jorden för att bidra på något sätt, de måste ha självförtroende och vara balanserade för att kunna nå sin fulla andliga potential. De kan lida av ångest, högkänslighet eller dålig självkänsla och genomgå många prövningar och motgångar i livet. De är mäktiga skapare som påverkas starkt av universella lagar.

Mästartalet 11 innefattar allt som talet 2 representerar tillsammans med de extra aspekter som talet 11 lägger till. Människor med talet 11 befinner sig ofta på en resa mot upptäckten av vem de är, hur deras sanning ser ut. De vidarebefordrar ofta sin egen visdom till andra, för att kasta ljus även över deras liv, 11:or har förmågan att lyfta och inspirera andra.

11 anses vara de mest intuitiva talet och 11:or är karismatiska, känsliga och entusiastiska. De har en nervös energi med högspänningskänsla. Deras utmaning ligger i att kontrollera och använda den energin, inte bli för osäkra eller för intensiva. För att 11:or ska få framgång i livet är de nödvändigt för dem att lära känna sig själva. De måste vara ärliga när det gäller sina handlingar/avsikter och leva utifrån sina högsta ideal.

Exempel på yrken som passar 11:or är: rådgivare, livscoach, konstnär, idrottare, skådespelare, musiker, politiker, andlig lärare, healer, clairvoyant, egenföretagare, chef, regissör, entreprenör.

Ovan ur boken Numerologi – Själens planritning av M. Buchanan, 2017, (s.54, 115-119), fristående förkortat.

Nedan ur boken Tarot – Steg för steg av Y. Trollsveden, 1999, (s.155) om att ha talet 11:

“Du är en person med mycket styrka och stort mod. Du har stort självförtroende och det finns inte mycket som kan stoppa dig, men du är inte så tjurig att du fortsätter med meningslösa projekt, utan då avslutar du dem på bästa sätt. Du är vänlig men bestämd, glad och trevlig och har stor ansvarskänsla. Du utstrålar en auktoritet som gör att människor ser upp till dig. Du har lätt för att ta hand om andra, ditt hjärta är stort.”

Själstal

“vem din själ vill att du ska bli, så att den kan känna sig tillfreds och fullkomlig”

Mitt själstal är 7

7:or är reflekterande sanningssökare, skickliga problemlösare och strateger, men vad en 7:a har för talanger beror på hens övriga tal. Men en sak som alla 7:or har gemensamt är deras längtan efter kunskap, visdom och förståelse, de söker alltid svar, mening och sanning. 7:or behöver få vara ifred och ha egentid för introspektion och reflektion, att stänga av livets brus är nödvändigt för deras välbefinnande, de är mycket intuitiva och perceptiva. De har kontakt med naturen, havet och Moder jord.

Mindfulness, meditation och yoga är bra för alla men särskilt för 7:or. De är intellektuella, analytiska, hemlighetsfulla och misstänksamma, de ogillar även ytlighet. Exempel på yrken som passar 7:or är: psykolog, lärare, forskare, journalist, analytiker, programmerare, IT-konsult, friskvårdsarbetare, alternativterapeut och andlig lärare.

Ovan ur boken Numerologi – Själens planritning av M. Buchanan, 2017, (s.54, 97-100), fristående förkortat.

Nedan ur boken Tarot – Steg för steg av Y. Trollsveden, 1999, (s.154) om att ha talet 7:

“Du är en person som står inför ständiga förändringar. Du verkar alltid ha något nytt på gång eller en fortsättning på det du redan håller på med. Du kan aldrig ägna dig länge åt samma sak. Du är mycket självständig och har en egen vilja, står alltid för dina åsikter även om de skiljer sig från alla andras. Du gillar äventyr och reser gärna. Du är karaktärsfast och lite envis, och har alltid livet under kontroll.”

Personlighetstal

“hur andra uppfattar dig”

Mitt personlighetstal är 22

Om du har talet 22 som personlighetstal uppfattas du av andra som en 22:a – en mästerlig byggare. 22:or har gåvan av att vara visionär och förmågan att förverkliga drömmar, de ser det större sammanhanget och vad som behöver göras för att förbättra. Personer med talet 22 drivs av att bygga, utveckla, skapa eller tala för någonting som är till gagn för alla, och de gör det genom att bygga broar mellan det andliga och det materiella och tillämpa sin praktiska begåvning och logik i kombination med inre vetande och intuition.

22:or är naturliga ledare som kan nå högt inom det område de valt. Utmaningarna för 22:or är deras känslighet, osäkerhet och mindervärdeskomplex. De kan vara perfektionister, arbetsnarkomaner och ha svårt att lita på andra. Exempel på yrken som passar 22:or är: chef, egenföretagare, vd, politiker, andlig ledare, designer, forskare, ingenjör, miljökämpe, läkare och offentlig talare.

Ovan ur boken Numerologi – Själens planritning av M. Buchanan, 2017, (s.54, 124-126), fristående förkortat.

Nedan ur boken Tarot – Steg för steg av Y. Trollsveden, 1999, (s.151) om att ha talet 4 (2+2):

“Du är en person som går din egen väg. Du gillar att planera, bygga och fullfölja det som startats. Du är trygg i dig själv, en pålitlig vän som respekterar andra människors val och gärna hjälper till. Du är arbetsvillig, tar lätt på dig extra arbete (även sånt som man inte får eller tar betalt för). Du är ordningssam, stabil, snäll och kanske ibland lite för godtrogen. Eftersom du vet bäst vill du gärna styra och ställa för andra men utan att vara överlägsen eller mästrande.”


 

…. Jaha, men stämmer då allt detta? Ger numerologin en rättvis bild av mig? Mjo, kanske. Det finns mycket som jag känner igen mig i: vad jag styrs av, mina val i livet, mina drömmar, mina styrkor, mina svagheter. Hur andra uppfattar mig och min person kan jag dock omöjligt veta, bara ana.

Vad ödet tänker bjuda på i mitt liv kan inte numerologin heller säga säkert, vår fria vilja finns alltid närvarande, vårt eget ansvar att göra det bästa av våra liv efter bästa förmåga. Här tror jag även att arv och miljö påverkar, vilka förutsättningar varje enskild individ har.

Sant eller inte, huvudsaken är vad vi gör med det vi för stunden tror på, för det som vi håller för sant kan ändras. Inget är statiskt, åtminstone inte för oss som brinner för personlig utveckling i en föränderlig värld. För mig är andliga verktyg (som t.ex. numerologi och tarot) källor till inspiration. De utvecklar mitt medvetande, får mig att tänka kreativt utanför tavelramen, ger mitt skiftande självförtroende en boost.

Får mig att våga tro på min potential inom det jag brinner för.

<3

/Veronica

Hur du räknar ut ditt eget livsvägstal, ödestal, personlighetstal och själstal hittar du i boken jag använt: Numerologi – Själens planritning av M. Buchanan, 2017. I den boken finns även flera andra spännande uträkningar. Givetvis kan du använda en annan bok om numerologi eller googla runt. Kontakta mig om du har frågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *