Dra sitt strå till stacken – Energirapport för September 2019

En dansande svans från en kattrumpa inleder tredje Energirapporten för i år; min grannes katt går under benämningen “Skuggan”, det är en svart och nyfiken katt som inte vill lämna mig (och mitt kylskåp) ifred. Sitter jag vid datorn vill den vara i knät eller ligga precis bredvid. Nu rullade den lyckligtvis ihop sig ovanpå sängen för en tupplur* så jag kan koncentrera mig på skrivandet… ja, nästan, för utanför mitt fönster, höghuset mitt emot, samtalar flera poliser med en person. De verkar kontrollera vederbörandes förehavanden och identitet.

Helgens fullmåne verkar ha ställt till det på flera platser; i min nyhetsapp läser jag om brand i Enköping, explosion i Lund, misshandel med machete i Varberg, skottlossning mellan bilar och laserattack mot helikopter i Stockholm. Det ruskar även ordentligt i träd och grenar från vinden… årets första höstrusk verkar vara på ingående!

Till att börja med får jag be om ursäkt för att Energirapporten är försenad. Det är nog inte bara jag som haft det hett om öronen här i september, Jungfru-säsongen fokuserar till hundra procent på arbete, studier och bocka av “att-göra-listor”.

Låt oss kika på sammanfattningen av denna månad:

 • Månadens stjärntecken: Jungfrun och Vågen
 • Månadens element: Jord och Luft
 • Månadens tal: 3 och 12
 • Månadens tarotkort: Kejsarinnan, Den Hängde, 3 i mynt, 3 i svärd
 • Nymåne i: Vågen
 • Fullmåne i: Fiskarna
 • Venus i: Jungfrun och Vågen
 • Mars i: Jungfrun
 • Merkurius i: Jungfrun och Vågen

Jord-energin har med Jungfrun i så många planeter, varit starkt påtaglig i några veckor men denna helg (v.37) lättade det upp i och med fiskarnas känsliga energi (fullmånen) och skiftet över till Vågen för Venus och Merkurius. Om cirka en vecka går solen också in i Vågens stjärntecken! Mer sociala event, mer njutning, mer lyx och nätverkande är att vänta… Det ser nog många fram emot, för Jungfruns energi under september har varit sträng. Jungfrun har fått oss att vilja se över dagliga rutiner och göromål, arbete och projekt, hälsan, träningen och kosten.

Analys och kritisk granskning (av sig själv och omvärlden) är Jungfruns expertis, något som kan vara lika nyttigt som jobbigt. Stränga, kritiska ögon rättar till och ser förbättringar men Jungfruns perfektionism kan gå till överdrift. Nyckeln i det hela är att inte glömma bort medkänslan – för sig själv och andra. Vi gör alla så gott vi kan efter bästa förmåga.

Mars och Merkurius i Jungfrun har kommit med fokus, detaljöversikt, effektiv kommunikation och noggrannhet. Vårt tålamod kan bli utsatt för prövning denna månad; tålamodet med oss själva, med det vi är sysselsatta med, tålamodet med andra.

Som den Jungfru jag själv är, är jag van vid ständig detaljgranskning, det gör jag ju per automatik, men det som förvånat mig hittills denna månad är att ANDRA i min omgivning haft samma detaljfokus, till och med MER än mig, det har aktiverat de mindre stränga skytt- och tvillingaspekterna i mitt horoskop, och flera gånger har jag kommit på mig själv att tänka: “Äh, nu får ni väl ge er, kan vi inte bara slappna av, ha kul och ta raska initiativ utan att granska allt så noga först”. Haha!

På flera sätt är jag en typisk Jungfru, som älskar allt det som Jungfrun står för, men när jag i somras fick mitt horoskop ställt var det just den påtagligt eldiga, frihetstörstande Skytt-aspekten i mitt horoskop som astrologen fokuserade på. Det tillsammans med aspekter från bl.a. Tvillingarna, Lejonet och Skorpionen i mitt horoskop formar det mig till en unik Jungfru. Precis som alla andra som är födda i Jungfruns tecken är unika på sitt sätt. Det är därför det kan vara så svårt att gissa vilket stjärntecken en person är född i, för en människas horoskop är komplext. Det är inte bara vårt soltecken/vårt stjärntecken som styr.

Elementet Jord härskar över Jungfrun, Stenbocken och Oxen. Detta element kommer med fokus på det materiella, arbete, ekonomi, hus, hem, kropp och hälsa. Jordtecken har ofta ett starkt inre driv, mycket tålamod och lugn samt hög arbetsmoral.

Elementet Luft som styr Vågen får vi ta del av under senare delen av september (samt i oktober), detta element styr tankar, idéer, visioner, kommunikation, uttryck och nätverkande. Vågen älskar frid, fred och att föra människor samman. Vågen kommunicerar gärna med alla och vill se skönhet, balans och harmoni. Dessa energier kommer vi såklart bli påverkade av framöver!

Om vi istället ska se till numerologin och Tarot för september så har vi talen 3 och 12, samt korten Kejsarinnan, Den Hängde, 3 i mynt (jord) och 3 i svärd (luft).

Den moderliga Kejsarinnan fokuserar på hem, familj, barn, djur, natur, mat, växande och kreativitet. Hon vårdar både sig själv och sin omgivning. Dessa teman kan komma starkt under september, kanske är du Kejsarinnan själv eller blir påverkad av en stark kvinna eller grupper av kvinnor. Kanske känner du ett starkt behov av att vårda och ta om hand, befinna dig ute i skogen eller omgiven av barn/djur. Uppstår det konflikter kommer det troligtvis involvera närmsta familjen eller kvinnor. Kejsarinnan älskar också sina egna kreativa hobbys och projekt. Bra lagad mat och god hälsa är också hennes paroll.

Energin från talet 3 går hand i hand med Kejsarinnan och kortfattat står 3:an för kreativitet, kommunikation, kärlek, kvinnlighet, vård, omsorg, hälsa, natur, klimat, djur, barn, graviditet, familj, artisteri, konstnärlighet, organisationer, det oväntade, ostabilt, splittrat och stagnation.

Talet 12 reduceras i numerologin ner och blir 1+2 = 3. Men i Tarot förknippar vi talet 12 med kortet Den Hängde. Kortet är inte så dramatiskt som det låter, han hänger upp-och-ner fastsurrad i foten. Det är en symbol för stagnation, fasthållande och blockering. Negativa aspekter av detta kort är martyrskap, offerroll och problem med att säga nej. Den Hängde kan också symbolisera sjukdom, fysisk eller psykisk. Dessa teman är närvarande under september. Kanske behöver du sätta ner foten och säga ifrån? Eller så undviker du att göra det… och “låtsas” vara sjuk? Kanske tvingas du möta en person som vägrar förändring/tänka nytt?

Positiva aspekter av Den Hängde är tålamod, tillit och att släppa taget. Vad händer om du släpper kontrollen, vad upptäcker du då? Att se på omvärlden från ett upp-och-nervänt perspektiv har också sina fördelar – kanske är du den med innovativa idéer?

Talen 3 och 12 (och korten Kejsarinnan och Den Hängde) är också årstalen/årskorten för 2019. Du kan läsa mer om vad det innebär här. Med det i bakhuvudet så är september en viktig månad för många människor, under denna månad händer något speciellt (stort som smått) som påverkar hela 2019. Kanske är det som sker eller påbörjas under september, det du längre fram kommer förknippa med året 2019? Det som händer i samhället i stort under denna månad, kommer också vara signifikant för 2019 och påverka skeendena framöver.

Slutligen har vi också två kort från Lilla Arkanan att ta hänsyn till. 3 i mynt står för arbete, att med tålamod och idogt strävande få till ett resultat, men till en början kan det kännas dimmigt och oklart. Ett projekt kan få dig snurrig eller förvirrad, kanske stressad, men ju mer du sätter dig in i det du ska göra, ju djupare du engagerar dig – desto bättre! Steg för steg når du framgång och molnen klarnar på din himmel. Bekymmer löser sig. 3:an står också för kommunikation och grupparbeten, att få hjälp av andra i ditt arbete.

3 i svärd kommer med tårar och känslighet, det kan ha med tidigare erfarenheter att göra: ett brustet hjärta, besvikelser, gammal sorg. Eftersom vi också har Kejsarinnan och Den Hängde denna månad kan sorgen som bubblar upp vara förknippad med kvinnor, närmsta familjen, kärleksrelationer eller auktoriteter, patriarkat, sjukdom och sjukhus. Det ska dock nämnas att 3 i svärd ofta är sorg på en mental nivå, att vi grubblar, tänker sorgsna tankar, ältar, ser vår verklighet mer sorgsen än vad den är.

Den Hängde står som bekant för martyrskap ibland och tillsammans med 3 i svärd är det synd om oss själva MEST av allt i hela världen. Detta kan visa sig under september och fullmånen i fiskarnas tecken kan påverka ännu mer. För energin från fisken är drömsk, öppen, mjuk och nostalgisk… men den kan också vara flyktig, flyende, missbrukande, ömkande med offerkoftan på. Här gäller det att se upp! Använd dig av Jungfruns kritiska lupp och förstoringsglas. Är det verkligen synd om mig eller projicerar jag mina egna problem på någon annan? Skyller jag ifrån mig och vill hitta en syndabock? Tillåter jag mig själv att bli behandlad på samma sätt om och om igen utan att säga ifrån? I september är gränsdragning och nej-tack viktigt att komma ihåg.

4 hållpunkter för September 2019:

 1. Arbete och studier, ordning och reda – pengar på fredag.
 2. Familjen, hemmet, kosten, hälsan, träningen, naturen, djuren.
 3. Jag satsar på min hobby/mina intressen med hjälp av min kreativitet!
 4. Min förmåga till att växa som person genom självreflektion och gränsdragning.

Spellista för september, grattis alla artister som är Jungfru eller Våg 😉

Ha en fin september!

/Kärlek från Musikmediumet

*Ps. Kom ihåg att precis som katten ta en tupplur då och då. Arbetsmyror i all ära, vi behöver alla vår vila. För om det är något som Vågen kan lära Jungfrun så är det vila och balans, lyckligtvis kommer Vågen också med det till oss här framöver när jord blir luft. En lättare energi i vår vardag full av snick-snack och idéer om en skönare, bättre värld!

ZZzzzZZZzzz….

2 Replies to “Dra sitt strå till stacken – Energirapport för September 2019”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *