Frigör utrymme i ditt liv – Energirapport för Oktober 2019

Hej vänner,

Dags att kika på energierna för oktober, vi kör igång direkt. Så här ser vår spelplan ut för denna månad:

  • Månadens stjärntecken: Vågen och Skorpionen
  • Månadens element: Luft och Vatten
  • Månadens tal: 4 och 13
  • Månadens tarotkort: Kejsaren, Döden, 4 i svärd, 4 i bägare
  • Nymåne i: Skorpionen
  • Fullmåne i: Väduren
  • Venus i: Vågen men mest i Skorpionen
  • Mars i: Vågen
  • Merkurius i: Skorpionen

Intressant så det förslår, hade vi bara haft Vågens energi under oktober hade livet varit all about harmoni, skönhet, njutning och snicksnack. Tur att vi har eldiga Skorpionen med i leken också som ger oss lite drama/allvar. Skorpionen är lika skicklig i sociala sammanhang som Vågen, men om Vågen arbetar med att polera ytan arbetar Skorpionen med att gräva djupare, inget undgår en smart Skorpion och hemligheter/oförrätter ruvar hen på som en riktig bird mama. När dessa ägg är redo att kläckas bestämmer Skorpionen själv, men de drakar som då kryper ut, de kan spruta eld…

Men låt oss inte gå händelserna i förväg. Oktober månad styrs numerologiskt av talet 4 som förknippas med:

Stabilitet, lugn, helhet, byggande, initiativ, vilja, hårt arbete, auktoriteter, makt, lag och ordning, institutioner, företagande, pionjärskap, driv, strategi, försvar, inrutad, stelhet, allvar, trygghet, rutiner, traditioner, logik, fastigheter, museum, bibliotek, antikviteter.

Talet 4 i Tarot är kortet Kejsaren som står för allt det som fyran står för. Kejsaren symboliserar en stabil och stark gestalt med makt och pondus. Kejsaren är styrd av Väduren och Mars, en krigande rebell med blicken mot framtiden som vill upptäcka nytt, bygga nytt och erövra nytt. Kejsaren vill se sitt rike växa och bli stort.

Utmaningen med talet 4 och med Kejsaren är att inte nöja sig, bli alltför bekväm och sitta som en bromskloss med armarna i kors. En kejsare som inte vill förändra, som vill hålla fast vid det gamla, som tror att källan aldrig sinar och att tronen alltid är hans, kommer att få erfara stagnation och till slut sönderfall. Att envist vägra förändring och inte erkänna sig besegrad i tid är smärtsamt.

En liknelse: Du sitter på din tron och ser hela ditt rike, det du byggt upp, raseras på grund av din envishet, ditt ego och din rädsla för innovation. Drakarna sprutar sin eld och lämnar allt i aska och ruiner. Ridå.

Det universum kärleksfullt vill lära oss är att genomföra förändringar i tid, för livet är ett ständigt kretslopp av att bygga upp och rasera. Som när du lekte med Lego som barn, visst blir det fint när du byggt klart men efter ett tag känns det du byggt tråkigt igen, modellen står nu bara och samlar damm i ett hörn… och du vill ju fortsätta bygga! Men för att kunna göra det behöver du ta sönder din gamla modell för att bygga nytt.

Oktober kan därför komma med insikter om att du behöver göra förändringar, plocka isär, rumstera om. Eller så känner du en stark vilja att ta dig vidare i livet, satsa på en ny karriär, nytt jobb, ny bostad eller äventyr utomlands. Kanske vill du riva och renovera, investera i fastighet eller i tomtmark? 4:an står också för ritningar, kontrakt, avtal, bankväsendet, lag och ordning, det militära, företag, fabriker, högt uppsatta chefer, politiker och presidenter.

Stjärntecknet Vågen tycker inte alls om Väduren och Mars krigande inställning, Vågen vill ha fred. Det är därför intressant att vi denna månad också har tarotkortet 4 i svärd med oss som står för vapenvila. Vi tar en paus, lägger ned stridsyxan och får på så vis en chans till klarhet och centrering. Svärdsviten och Vågen tillhör elementet luft, det vill säga våra tankar och mentala processer. 4 i svärd uppmanar oss att erkänna för oss själv hur saker och ting verkligen ligger till, gör vi det, uppnår vi frid.

Du kommer känna ett behov av koncentrerat arbete, att i lugn och ro ordna upp tankarna. För även en stridshäst behöver hämta andan, dricka vatten och vila benen… och ifrågasätta varför hen egentligen strider. Kanske utkämpar du en strid som inte är din? Eller så får du efter en tupplur på sofflocket, nya idéer om hur du bäst vinner över en motståndare.

Energin från talet 4 vill att vi ska vidare men samtidigt vill 4:an också ta vara på det som redan finns. Är oktober månaden då du inventerar i skåp och lådor, ser över vad du kan bevara, laga, spara och vad du kan ge vidare eller kassera? Papper, arkiv, dokument hör 4:an till. Har du koll på dessa ordentligt? Dags att kontakta revisorn, banken, skatteverket eller arbetsförmedlingen? Skaffa nytt pass? Eller så hamnar du oväntat i kontakt med polis eller rättsväsendet. 4:an är också kaptenen, konduktören och chauffören. Ha koll på dina resehandlingar.

Tarotkortet Döden som vi också har denna månad (talet 13, 1+3=4), tangerar det 4:an är rädd för: släppa taget, förändra och ta nästa steg. Döden är det kort som många känner obehag inför, men det är sällan kortet betyder fysisk död. Det handlar snarare om transformation och frigörelse. Kortet styrs av Skorpionen som är ett vattentecken, känslor och relationer ligger nära till hands när vi har med elementet vatten att göra. Ser vi till Skorpionen så är dessa känslor djupa, passionerade. De kan gränsa till begär, manipulation och även svartsjuka.

Kortet Döden råder oss att göra oss fria från sådant som binder oss, det kan vara relationer som inte är bra för oss, det kan vara fysiska ägodelar, det kan vara förlegade tankemönster och gammalt groll. Begrunda vad du bär på i din ryggsäck och vad det är som gör din ryggsäck tung. Känner du dig låst vid något eller någon, tyngd av ett kontrakt eller ett avtal? Känns lägenheten där du bor som ett fängelse mer än ett hem? Slå dig fri! Säg tack och adjö, avsluta, en gång för alla. Få ur dig känslorna och ha tillförsikt, för ur askan stiger som bekant fågel Fenix. Gör utrymme för något nytt i ditt liv.

Skorpionen associerar vi även med efterforskning, detektivarbete, psykologi och inre processer. Även mystik, hemligheter, det övernaturliga och andevärlden hör Skorpionen till som med sin starka intuition och precisa känselspröt nosar reda på allt. Kanske får du reda på något oväntat i oktober, en lögn eller en felaktighet uppdagas? Kanske känner du på dig att något inte står rätt till… tveka inte gräva djupare för att hitta sanningen.

Avslutningsvis har vi också 4 i bägare att ta hänsyn till, ett kort av överflöd och flärd. Här är bägarna fyllda och du njuter av mat, dina närmaste, av att omge dig med vardagslyx. Dags för spa eller en skönhetskur i höstrusket? 4 i bägare kommer också med känslomässigt överflöd, underbart… men här får vi också se upp… i och med Skorpionens närvaro under oktober kan känslorna bli intensiva, heta, dramatiska. Se upp så inte känslorna drar ner dig i djupet. Måttfullhet är nyckeln. Känner du ett överflöd av känslor, var försiktig så du inte kväver med dina känslor och din omsorg, blir klängig, beroende av ständig bekräftelse. Mycket vill ha mer… men det bästa är att känna tacksamhet i stunden. Är situationen den omvända, någon kväver dig med sin omsorg eller sin hetta? Sätt tydliga gränser, säg inte ja fast du hellre vill säga nej. Var tydlig.

Eftersom vi har kortet Döden med oss, så kan 4 i bägare signalera på att bryta sig loss från något/någon känslomässigt. Det behöver inte vara en romantisk relation, en vän eller en familjemedlem. Eftersom vi har Kejsaren med oss kan det innebära något som har med karriär, arbete, ett företag eller en fastighet att göra. Vi binder oss själva känslomässigt vid mycket materiella ting, det är inte speciellt hälsosamt… För till vilken nytta när vi trillar av pinn? Själen kan inte ta med sig vare sig pengarna på kontot, huset, båten eller bilen. Själen kan inte ta med sig någonting och det gör själen så lättad och så glad. Tänk om du kunde lätta lite redan nu, släppa tag om det som tynger, oavsett om det är fysiskt, mentalt eller känslomässigt bagage.

LYCKA TILL

Med kärlek,

Musikmediumet

Ps. Gällande världsläget så kan vi nog ana att något dolt kommer att flyta upp till ytan framöver. Troligtvis har det dolda med Kejsaren och 4:ans domäner att göra (och det kommer att fortsätta under 2020 då vi går in i år 4/22 numerologiskt). Vi har även en kommande Merkurius-retrograd i Skorpionen under november. Något kommer behöva tragglas igenom både en och två gånger. Startar en rättsprocess? I november går vi in i 5:ans energi och tarotkortet Översteprästen: etik- och moralfrågor, sanningen hur obekväm den än är måste sägas. Men mer om det i nästa Energirapport 😊

2 Replies to “Frigör utrymme i ditt liv – Energirapport för Oktober 2019”

  1. Jadu whattosay? Det var check på varenda en! Amazing. Sån extremt intensiv månad tycker jag, jobbig men fruktsam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *