Ett erbjudande svårt att motstå – Energirapport för December 2019

Så var November äntligen över, sicken utmanande månad va? Merkurius retrograden i Skorpionen var inte så munter och här i Sverige lyste solen med sin frånvaro en stor del av månaden. Kämpigt värre!

Natalie Walstein, karriärastrolog som driver Soulshine Astrology, slog fast i hennes senaste poddavsnitt att denna retrograd var en av de värsta hon upplevt i hela sitt liv. Oj. Men hur man upplevde retrograden beror såklart på var den föll i ens eget horoskop… Jag trodde att jag skulle få en lätt match med en retrograd i 10e, 11e och 12e huset. Haha! Nepp, den optimistiska skytt-ascendenten i mig hade fel. Men jag är givetvis tacksam för de klara insikter som landade, och det skrev jag ju i förra månadens rapport, minns ni? Att inre glödlampor skulle tändas i novembermörkret. Jag hoppas att du upplevde en insikt av något slag.

December kommer med en helt annan energi, stjärntecknet Skyttens hoppfullhet, positivitet, nyfikenhet och iver influerar oss. Längre in i månaden får vi även ta del av Stenbockens energi i allt högre grad: stabilitet, tradition, målmedvetenhet och uthållighet. Vi kommer ges extra motivation till att vilja sträva högre, nå nya karriärmässiga höjder. Stenbocken tror på långsiktighet och vi kan med fördel börja kratta jorden redan nu för det vi vill så och skörda under 2020.

Låt oss kika på vår spelplan för denna månad,

  • Månadens stjärntecken: Skytten och Stenbocken
  • Månadens element: Eld och jord
  • Månadens tal: 6 och 15
  • Månadens tarotkort: Kärleksparet, Djävulen, 6 i mynt, 6 i stavar
  • Nymåne i: Stenbocken (samt solförmörkelse)
  • Fullmåne i: Tvillingarna
  • Venus i: Stenbocken och Vattumannen
  • Mars i: Skorpionen
  • Merkurius i: Skytten (Dock i Skorpionen i början av månaden och Stenbocken i slutet)
  • Jupiter: byter planet för ca ett års vistelse i Stenbocken.

Vi har visserligen eld och jord denna månad, men elementet vatten, känslornas rike lämnar vi inte riktigt än eftersom Mars befinner sig i heta vattentecknet Skorpionen. Även talet 6 och tarotkorten denna månad, Kärleksparet och Djävulen, tangerar känslor på olika sätt.

I den tarotkortlek jag har så styrs kortet Djävulen av Stenbocken. Kortet har, som alla tarotkort, både lägre och högre energier. Bättre och sämre egenskaper kanske man kan säga.

Djävulens positiva aspekt är humorn. En unik komiker som avläser sin omgivning med skärpa och framkallar skratt. Djävulen besitter Yang, maskulin energi, vilket vi behöver för att åstadkomma någonting. December kommer med drivkraft, vitalitet, kreativ energi och en känsla för hur du kan ”sticka ut” i något sammanhang, kanske får du gå på en jobbintervju, kanske vinner du en tävling, kanske blir du medelpunkten på en fest denna månad? Djävulen räds heller inte ärlighet och provokation, åhnej, DET gillar han.

Djävulen står också för fortplantning och förening, sensualism och sexualitet. Mångas libido kan komma att vara på topp denna månad, och med en annalkande Julledighet kan vi ana att sexigt syndiga (och dyra) presenter lär ligga under en del granar. Eller så är just ett ligg under granen på tapeten! Haha! Se upp för barr i rumpan… 😉 Hetta, begär, flört och det fysiska får vi när Djävulen är på besök, likväl som festligheter, party och roliga sociala upptåg.

Djävulen och Stenbocken arbetar hårdast av alla och styr över de materiella värdena: pengar och ägodelar. Detta är något vi bör se upp lite extra med denna månad eftersom vi har Mars i Skorpionen fortfarande. Känslor styr våra handlingar just nu och de kan dra iväg med oss, kanske töms plånboken illa kvickt när köpsuget slår till? Skorpionens ha-begär i kombination med Djävulen kan i värsta fall innebära skuldsanering. Vill du nödvändigtvis köpa, tänk till en extra gång om du faktiskt behöver. Kärlek är heller inget man kan köpa sig till. Elin, som driver Tarotpodden, la upp ett tänkvärt inlägg på Instagram här för ett tag sedan där hon skrev om just detta, att vi nu i jultider bör ställa oss frågan ”varför vi ger”? Och fundera över vilka höga krav vi ställer på våra barn när vi ger julklappar och förväntar oss deras uppskattning tillbaka.

Djävulen uppmärksammar faktiskt också dödssynderna… Högmod, Girighet, Vällust, Avund, Frosseri, Vrede, Lättja. Observera dessa företeelser noga under december, hos dig själv, i din omgivning och på nyheterna. Min intuition pratar gärna genom musik, och gamla dancehalldängan ”Tempted to touch” av Rupee kom upp när jag tonade in mig på december. Det kan också vara så att du får Gudfadernvibbar denna månad, d.v.s du får ett erbjudande svårt att motstå. Djävulen lockar och pockar…

Talet 6 (och 15) har vi numerologiskt denna månad, 6:an står bland annat för:

Gemenskap, känslor, familj, hemmet, mat, näring, hushåll, kärlek, sex, synder, relationer, nätverk, släktskap, ekonomi, det materiella, service, rådgivning, social omsorg, pedagogik, restaurang, turism, kortare resor, osäkerhet, självinsikt, egot.

Att vi står för en social månad är på ett sätt självklart i och med den stundande julen, men det kommer för många att kännas välkommet och roligt. Att man faktiskt VILL träffas och umgås för att man tycker om varandra, inte för att man ”måste”. 6:an handlar också om acceptans, förlåtelse och balans. Vi söker harmoni i samvaro med andra. Det är även våra relationer/vår omgivning som hjälper oss att växa denna månad.

Kortet Kärleksparet har ofta med våra allra närmaste att göra; kärleken till vår partner, våra barn, föräldrar, nära vänner och kollegor osv. men kortet handlar också om kärleken och relationen till dig själv. För klyschan ”den viktigaste relationen du har i ditt liv är den du har med dig själv” är faktiskt sann.

Precis som Djävulen har kortet Kärleksparet både bättre och sämre egenskaper. Kärleksparet i sin mest utvecklade form har insett att sann kärlek är frihet, inget ägandebegär eller ”krav” på bekräftelse. När vi lär oss att söka inåt istället för utåt, ge kärlek till oss själva oberoende av någon annan, upplever vi större harmoni i vårt liv och i våra relationer. Detta är en svår uppgift att lära, för många människor tar det hela livet, eller flera liv, att hitta verktygen för det. Det är ofta i utmanande situationer och i prövande relationer vår egen kärlek till oss själva testas.

Kärleksparets sämre sidor är en person som är egostyrd, osäker och ser det yttre som en statusmarkör. Det hen jobbar med och/eller ”äger” (oavsett om det är pengar, prylar eller de facto människor, tex sin partner eller sina egna barn) är allt och det hen bygger sin identitet kring. Det kan även vara en person som tar hand om andra, är alltför snäll och förlåtande för sitt eget bästa. En person som offrar sin egen identitet bara för att få bli älskad av någon.

Kärleksparet vill att vi ser till oss själva, våra egna behov. Är du lika förlåtande och accepterande mot dig själv som du är mot andra? Vi gör alla misstag, har sämre sidor, och vi är i flera hänseenden ”bara barn” som försöker leva vuxenliv. Var inte så hård mot dig själv under december.

Kärleksparet står också för valsituationer, följa gruppens åsikter eller följa ditt eget hjärta. Du kan känna att du behöver göra många val, ta beslut och väga för och emot i vissa frågor. Vilken väg är den rätta framåt? En del inre grubblerier kring 2020, men ju närmre nymånen i slutet på månaden vi kommer, desto klarare blir dina tankar.

Korten 6 i stavar och 6 i mynt som vi också har denna månad är trevliga kort! Stavkortet står för framgång, succé och oväntat genombrott. Jupiter är kopplat till detta kort i min lek och december inleds med att denna turplanet lämnar Skytten för att gå in i Stenbocken i ca ett års tid. Alla födda i Stenbocken kan vänta sig något fint framöver: tur, lycka eller expansion inom något område. Men givetvis känner vi alla av detta skifte! Läs gärna mer detaljerat om denna astrologiska händelse här (Astrolog Margareta) eller här (Astrolog Helena) eller lyssna på senaste avsnittet av Astropodden!

6 i stavar är även vinnaren som står i centrum men som delar med sig. Kom ihåg att ärlighet varar längst, det lönar sig inte att fuska eller manipulera. Var observant på om någon försöker med det denna månad.

Myntkortet handlar också om framgång, men om stavkortet ovan styrs av inspirerad kreativitet, eld i baken och intuition, styrs 6 i mynt av idogt envist arbete, att på ett lugnt och meditativt sätt närma sig en seger. Kortet talar också om planering, analys, företagsamhet, flexibilitet, inre djup, effektiv kommunikation och uthållighet. Vad vill du uppnå? Hur vill du känna när du når ditt mål? Vad innebär framgång för dig? Med vem/vilka vill du dela din framgång? Ja, det är frågor som detta kort ställer.

För vår kära Stenbock är toppen av berget alltid möjlig att nå, och det som driver hen är ofta makt, ledarskap, pengar och inflytande. För Skytten är resan mot toppen ofta det hen tycker är roligast, när Skytten nått sitt mål tröttnar hen och ger sig raskt ut på nya äventyr. Lärdom och allsköns kunskap för sin egen inre utveckling är Skyttens melodi, Stenbocken är öppen för detta också men ser gärna att det manifesteras på det fysiska planet.

För att få framgång krävs dock en stor portion självförtroende, men också acceptans, viljan att ta emot. Att inse att man faktiskt är värd framgång. Detta går hand i hand med kortet Kärleksparet, som också vill att vi ska acceptera universums kärleksfulla överflöd.

Avslutningsvis vill jag nämna något om månen. Fullmånen den 12e infaller i vår tjattrande glada papegoja: Tvillingarna. Detta förstärker ytterligare den sociala aspekten vi får från talet 6 denna månad, kanske känner du att det sociala livet verkligen blomstrar eller så vill du helt enkelt byta umgänge? Träffa nya vänner och bekanta?

Natalie Walstein, astrologen jag nämnde i början, lyfte i sitt senaste poddavsnitt sociala medier kopplat till just denna fullmåne i Tvillingarna. Kan vi rensa vilka vi följer i vårt flöde? För all information vi konsumerar påverkar oss, och med Skyttens energi i december kan det vara aktuellt att leta efter det innovativa, det inspirerande, det upplyftande och det lärorika. Vem och vad låter du äta upp din tid? Lär du dig verkligen någonting nytt när du skrollar mobilen eller mår du bara dåligt? Vi kan alla påverka vad vi väljer att konsumera och vem vi umgås med.

Kanske signalerar också denna fullmåne att livet händer ute i verkligheten och inte på sociala medier, dags att låta mobilen få vila (i årets julklapp) och diskutera något roligt med personen bredvid? Tvillingen är lika nyfiken som Skytten, klicka igång en intressant podcast, påbörja en spännande bok, ta del av en föreläsning, mingla på ett härligt event eller titta på ett lärorikt tv-program vettja!

Nymånen infaller i slutet av månaden (26e) och det är även en solförmörkelse kopplat till den. Woops. Kraftfullt så det förslår. Den infaller i Stenbocken.

Är du mer nyfiken på Skorpion-temat som influerar oss året ut, rekommenderar jag Astro Alvis (Astrolog Alexandra) intressanta video om Mars i Skorpionen samt Astropoddens avsnitt om just Skorpionen. Det är ingen tillfällighet att även Djävulens allra mörkaste sida visar sig när vi har med Mars i Skorpionen att göra.

Jag ber om kärlek, trygghet och säkerhet för alla mina medsystrar världen över. Mäns våld mot kvinnor måste få ett slut.

Med hopp om framtiden,

/Musikmediumet

Ps. Energirapporten återkommer troligtvis under 2020 men kanske i ett annat format. Håll även uppsikt här på bloggen, ett numeroskop för energierna under 2020 dyker upp framöver. Det är ett extra magiskt år som väntar! Tack för att ni läser <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *