Vänner

Musikmediumet har vänner nära och långt bort, men gemensamt för många av mina vänner är att de är produktiva och kreativt verksamma, vissa som egenföretagare. Musikmediumets vänner skriver, gör musik, sjunger, designar, målar, dj:ar, lagar mat, odlar och utvecklar nya idéer. Behöver du hjälp inom något av dessa områden? Kontakta mina vänner direkt eller be mig om hjälp, så vägleder jag dig vidare. Musikmediumets vänner presenteras nedan.

A single pot of honey is a lonely pot of honey. It’s always friendlier with two

– A.A. Milne

Musikmediumet vill även rekommendera personer verksamma inom det andliga området; medium, ljusarbetare, healers, kursledare med flera. Längre ner på sidan listas kvinnor jag har haft förmånen att få vägledning av samt ett urval av andra andligt verksamma inspiratörer och kreatörer.

Kreativt verksamma

Jaggiferme (Coinsins, Schweiz)

Ett ekologiskt jordbruk som drivs av Francis och Marie Jaggi. Gården ligger i byn Coinsins ca 30 minuters bilresa från Genève. På gården odlar man spannmål, bovete, kikärter, linser, majs, solros, sojabönor, raps och Camelina Sativa. Mjöl tillverkas, olja pressas och allt som produceras säljs: i gårdens lilla affär och till ett flertal kunder. Gården har en fin ekologisk äggproduktion tack vare ett stort antal höns. Francis är bonde och Marie ser till att paketering, varuleveranser, marknadsföring och försäljning fungerar. Fantastiska Marie är från Sverige och är en kär vän.

Besök Jaggiferme.ch

Scandinavian Soul (Uppsala, Sverige)

Scandinaviansoul.com älskar soul och sedan 2012 har webbplatsen, under ledning av eminenta Andy Collins, stöttat soulmusik i norden. Med omisskännlig passion, ödmjuk attityd och finstämda öron presenterar man den senaste soulmusiken från nordiska artister. Scandinaviansoul.com är en guldgruva för alla intresserade av musik med både själ och hjärta.

Besök Scandinaviansoul.com

Design by Festin (New York, USA)

Sara Festin är en grafisk designer baserad i New York. Sara, ursprungligen från Östersund, arbetar som frilans och kan det mesta, för att inte säga ALLT om grafisk design. Hon är kvalitetsmedveten och effektiv med ett kreativt öga och ett varmt hjärta som klappar för: resande, foto, hundar, dans och N.Y. Behöver du hjälp med en grafisk profil, material för print/webb, en logga, fotografering eller redigering av bilder? Hojta på Sara. Hon har tidigare arbetat för bl.a. dansstudion House of Shapes och smyckesföretaget Snö of Sweden.

Besök Sarafestin.com

qica (Helsingborg, Sverige)

Sångerskan Erika Fagerqvist gör musik under namnet qica och 2018 kom hennes debutsingel WäGNER. Erika har indiskt ursprung, är uppvuxen i Umeå men numera bosatt och verksam i Helsingborg. Hon har en bakgrund som dansare och inspireras av soul/R&B när hon gör musik. Hennes glöd, sociala patos, värme och omtanke genomsyrar allt hon gör. Erika ger konserter i Helsingborg och Köpenhamn, och hennes vackra röst förgyller både dop som bröllop.

Följ @iamqica

GAFFA (Göteborg, Sverige)

Gaffa med duktiga chefredaktör Daniel Horn i spetsen, är Sveriges största och ledande musikmedia. Musikmagasinet GAFFA utkommer med tio nummer per år och distribueras gratis via universitet/högskolor, skivbutiker, caféer, spelställen, klädbutiker, biografer och bibliotek. Magasinet skickas även ut till prenumeranter. På gaffa.se återfinns aktuella musiknyheter, recensioner, bildgallerier och artiklar om artister. Gaffas redaktion sitter i Göteborg, men ett stort antal skribenter och fotografer verkar från olika delar av landet.

Besök Gaffa.se

Funky Loffe / Loffe Ninja (Stockholm, Sverige)

Christofer Loffe Eriksson är en passionerad kreatör med bred och djup musikkunskap, verksam som DJ och musikproducent under dubbel signatur: Funky Loffe och Loffe Ninja. Loffe med en bakgrund som dansare, har varit DJ i över 20 år och spelar gärna ballroom, vogue, disco, house och rare groove (inom funk, samba, bossa nova, boogie och kwaito). Han dj:ar på klubbar och event i norden, tillhör House of Ninja och är en del av den svenska ballroomscenen – han spelar på baler både i Sverige och utomlands. Loffe gör egen musik, och med stort hjärta och engagemang sträcker han gärna ut en hjälpande hand. När han inte gräver efter udda vinyler jobbar han som Music Supervisor.

Följ Funky Loffe / Loffe Ninja

Smaktecken (Stockholm, Sverige)

Härliga Sofia driver Smaktecken AB och kombinerar det bästa av två världar: mat (smak) och text (tecken). Behöver du hjälp med textinnehåll, copywriting, recept och matstyling, research, mat- och hälsotrender, reportage eller intervjuer är det Sofia du ska kontakta. Smaktecken har gjort uppdrag för bl.a. Buffé, Martin & Servera och Arla. Vill du ha inspirerande matglädje; enkelt, nyttigt och färgstarkt som får det att kurra av sug i magen gör du bäst i att följa @smaktecken på Instagram.

Besök Smaktecken.se

From Panka With Love (Budapest, Ungern)

Luca Gerda László, mer känd som Lysi är en kreativ bloggare, kreatör och fotograf bosatt i Budapest. Lysi driver bloggen From Panka With Love, i huvudsak på ungerska och engelska. Hon hittas även på Instagram, Pinterest och Facebook. Hennes skirt mjuka och vackra fotografier, teckningar och målningar väcker både drömmar och fantasin till liv.

Följ @lysipop

Erik Gustavsson (Hela världen)

Erik Gustavsson är en frilansande entreprenör och en sann inspiratör, full av idéer och livslust. Antalet företag och projekt han har drivit är många, Erik är inte rädd för att prova på en ny bransch eller testa det han (ännu) inte kan, just nu arbetar han med Swedish Eco, ett ekologiskt underklädesmärke. Eriks specialområden är event, projektledning, varumärkesarbete, entreprenörskap och idégenerering. Han är baserad i Stockholm men ser världen som sin arbetsplats. En arbetsplats han gärna upptäcker i sällskap med Linda Engström som driver coola resebloggen Resa medvetet.

Kontakta Erik

Andligt verksamma

Camillas Änglarum (Malmö, Sverige)

Camilla Nilsson är medium, healer, auratecknare, massör och kursledare verksam i Virentofta, Malmö. Jag träffade Camilla 2016 och hon gav mig vägledning samt tecknade min aura. Mitt möte med Camilla var mycket givande, jag fick svar på frågor och den aurateckning hon målade av mig var så träffsäker, stark och vacker. Jag gick ifrån mötet med Camilla stärkt, inspirerad och mer fokuserad. Camillas lugn och professionella sätt gjorde mig avslappnad. Camillas ord har jag i efterhand tagit kraft i när jag i stunder förlorat tillit och tro på mig själv. En vägledning jag alltid kommer ha med mig i livet.

Besök Camillasänglarum.se

Suza Kitanoska (Malmö, Sverige)

Suza arbetar på Nya Andrum i Malmö, hon erbjuder bland annat massage, healing, vägledning, chakrabalansering och auraläsning. Suza mötte jag när jag precis hade flyttat till Malmö 2015 och ville bli ompysslad för en stund. Den taktila massage hon gav mig var otroligt skön, under behandlingen såg jag både färger och inre bilder. Den vägledning jag fick var pricksäker, upplysande och coachande. Hon såg mina guider, gav mig budskap från djur och växter, samt fick ordning på min aura. Ett möte som gav mig perspektiv och en knuff framåt, Suzas bubblande positiva personlighet och ärliga sätt tyckte jag mycket om. Den mjuka massagen tog djupt och effekten varade länge.

Besök Suzakit.wordpress.com

Maria Nylow (Stockholm, Sverige)

Maria erbjuder genom sitt eget företag TrueSelf AB flertalet kurser, utbildningar, event, resor, konsultationer och meditationer i Sverige och utomlands. Maria utbildar i Holy Fire Reiki, Karuna Reiki, medialitet, kristallhealing, meditation, ljusarbete och regressionsterapi med mera. Jag blev bekant med Marias verksamhet efter att ha sett hennes annons i en tidning, texten som stod i annonsen “När du låter ditt inre ljus synas lyser du upp mörkret för andra” träffade mig. Jag har under 2018 deltagit på flera Prästinnedagar (endagskurser i grupp) hos Maria som varit mycket spännande, omtumlande och stärkande. Marias jordnära person, med lätt till skratt och humor gör det obegripliga begripligt och det är fröjd att ha henne, en sann powerkvinna som lärare.

Besök Marianylow.se

Energikanalen (Östersund, Sverige)

Helene Jonsson driver Energikanalen i Östersund, en butik och mottagning som erbjuder bland annat medial och andlig vägledning, healing, olika typer av massage, samtalscoachning, sanjoterapi, meditationskvällar och kurser. Helene mötte jag för vägledning 2018 och vårt samtal kom att bli en stor pusselbit till förändring i mitt liv. Helene gav mig på ett coachande, kreativt och stimulerande sätt mycket information och svar på frågor. Hon berättade om mig på ett sätt ingen annan tidigare gjort, så sant och häftigt. Vårt möte öppnade upp alla mina ögon, inklusive mitt tredje. Helene är full av energi, och hennes bestämda men varma sätt, med förstående omtanke gjorde stunden minnesvärd. Den gåvan Helene gav mig där och då kommer jag vara för evigt tacksam för.

Besök Energikanalen.se

Flingans massage (Stockholm, Sverige)

Inger Edström, Kropp och själskonsult, driver Flingans Massage & Friskvård, och på hennes mottagning kan du boka tid för andlig och medial vägledning, samtal, massage, healing och fotvårdsDetox. Jag träffade Inger för en änglamassage 2018 och fick en mycket mjuk, lugn och behaglig behandling. Inger är positiv och ljus som vårsolen, och hennes händer är fulla av kärlek. Vårt möte var trösterikt – och gav mig frid, hopp och läkning.

Besök Flingan

Lille Arkana (Oslo, Norge)

I en av basarhallarna på Youngstorget i Oslo hittar vi Lille Arkana, en andlig butik med allt möjligt vackert, spännande och roligt. Tarot- och orakelkort, smycken, kristaller, rökelse, böcker, téer, änglar, musik, presenter, statyer, oljor… den här lilla väldoftande och välsorterade butiken har det mesta, och är väl värt ett besök om du befinner dig i Oslo.

Följ @lillearkana

Gina Anita Kristensen (Hova, Sverige)

Gina är från Norge men bosatt i Skaraborg, hon erbjuder bland annat kanaliserade föreläsningar, privata konsultationer, vägledning för par, familjer och ungdomar samt konstterapi. I Norge har hon jobbat som synsk i nästan 30 år och nu vill hon etablera sin verksamhet även i Sverige. 2018 hade jag äran att få ta del av en kanaliserad föreläsning av Gina. Hon förmedlade information, kunskap och erfarenheter på ett tryggt och behagligt sätt. Hennes lugn och humoristiska blick bjöd in till samtal och de frågor som dök upp från åhörarna satte hon stort värde på och besvarade utförligt.

Besök Ginaanswers.se

 

Ritade teckningar ovan av Ernest H. Shepard, från böckerna om Nalle Puh.