Intuition

"Inre karta, kompass och kompis med ditt bästa för ögonen"

Att vara öppen för sin intuition kan bäst beskrivas som att vara öppen för en annan sorts vetande. Flertalet skulle kanske beskriva det som – magkänsla – att inte kunna förklara varför, man bara ”vet”. Intuitionen är varken tanken eller känslan men intuitionen har förmågan att påverka våra tankar och våra känslor för att få vår uppmärksamhet. Intuitionen verkar alltid för vårt eget bästa.

Precis som med vilket verktyg som helst som du vill bemästra, måste du träna upp själva handhavandet av det. Ju mer du lyssnar till din intuition och märker att ”du haft rätt” genom att göra så, desto bättre. Men att lära sig att lyssna är inte alltid det enklaste, för ofta kommer hjärnan in och bråkar med logik, förnuft och negativa tankar – eller så drar känslorna iväg med oss. Det är också svårt att lyssna om man är stressad eller inte mår bra.

Min bestämda uppfattning är att vår egen intuition hjälper oss, ofta utan att vi vet om det. Intuitionen hjälper oss agera i rätt tid, att dröja på stegen, att undvika onödiga konflikter, olyckor och förseningar. En slags inre kompass och karta som underlättar våra liv. Om intuitionen kommer inifrån oss själva eller från något andligt utanför oss? Det är upp till varje enskild människa att fundera över. Personligen upplever jag intuition som en kombination av mitt eget ”högsta jag” och vägledningen från mitt andliga team.

Min intuition hjälper mig exempelvis att hitta i en ny stad, att vänta in mer information eller agera direkt, att avläsa vad som sägs mellan raderna. De gånger min intuition ”signalerat” men jag avfärdat och inte lyssnat, har jag svurit både en och två gånger i efterhand, senaste gången det hände fick jag en böteslapp som sved i plånboken.

Man kan arbeta med sin intuition på olika sätt, för mig är den först och främst ett naturligt verktyg i min vardag. Med intuitionens hjälp tolkar jag även t.ex. tarot- och orakelkort. Ofta tar jag kraft ute i naturen och är öppen för den intuitiva vägledning jag får. Meditation, stunder för avkoppling samt min kreativitet är också välgörande för min intuition.