Penna & Pensel

"Inre resor och avkoppling"

Som liten var min önskan att bli ”konstnär när jag blir stor”. Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att rita och måla. I grundskolan var text och rita en passande bild till, något av det roligaste jag visste. En period var husritningar min grej, då var min plan att bli arkitekt. Jag kunde sitta i timmar och rita rum efter rum, fylla dem med pyttesmå möblemang, rita ut dörrar och fönster. Ofta var det slott eller större herrgårdar med många rum, pampiga bibliotek och hemliga passager.

Skrev gjorde jag i form av brev till brevvänner och i dagböcker under flera års tid. Att skriva har alltid varit ett sätt för mig att få utlopp för kreativitet, känslor och tankar. Fördelen med skrivprocessen är att man hamnar på ett annat ställe än där man började, det är en skön känsla. Att skriva är som att resa, fast inuti. Under min tonårstid skrev jag dikter och väl på högskolan blev det andra former av mer formellt skrivande, sedan dess har skrivandet funnits i mitt yrkesliv.

Målandet liknar skrivprocessen; man vet aldrig riktigt hur det ska bli i slutändan, men jag upplever att med penseln i hand behöver jag vara mer i ”nuet” än någonsin. Att måla är avkopplande på ett annat sätt än vad skrivande är, men jag älskar båda delarna.

Just nu målar jag en orakelkortlek, läs om projektet här och följ gärna @orakelkortsresan