Symboler

"En fjäder på stigen där du går"

Symbolspråk är precis som färger och tal ytterligare en källa till budskap. En symbol kan vara vad du vill, men vissa symboler är starkt återkommande genom historien till exempel: måne, stjärna, sol, hjärta, ros, orm, skära, kors, klöver, svärd, örn, lejon osv.

Växter och djur är klassiska ”symboler” som kommer med egna budskap, likaså väderfenomen, händelser, aktiviteter och föremål i vår vardag kan tolkas symboliskt. Symbolspråk liknar drömtydning, det du upplever kan tolkas på ett djupare plan.

Andevärlden och universum kommunicerar ofta på ett symboliskt sätt. Kanske hör du en speciell låt, får en ovanlig kommentar, ser ett djur du vanligtvis inte ser, molnen på himlen formar sig eller en fjäder ligger på stigen där du går. Upplever du ett tydligt tecken, ett budskap eller en talande symbol så är det med största sannolikhet också det.

Vad symbolen betyder kan du söka svar efter, personligen har jag flera böcker som jag slår i och känner tilltro till. En symbol kan också vara en högst personlig hälsning, där enbart du vet vad symbolen står för.

Jag har rest många gånger men att flyga själv tycker jag alltid är lite obehagligt. När jag för något år sedan satt på ett plan för avresa från Stockholm, började mina grannar i flygstolsraden bredvid prata om att ”kasta mynt”, deras diskussion var tydlig och klar men kändes märklig i sammanhanget. Jag noterade det för att det var så udda.

När jag sedan reste hem och gick ombord på planet till Stockholm igen, hittade jag ett mynt precis nedanför min stol. Då kände jag att ”mynt” var hälsningar från ovan; symbolspråk för att jag inte skulle vara nervös för att flyga, en tumme upp från andevärlden.