Språnget in i det nya

Nya kapitel i livet är ofta förenade med en viss osäkerhet och rädsla. Att lämna det tryggt invanda, där man vet vad man har, kan vara svårt. Rädslan för att misslyckas med det nya kan också likt gäddan lura i vassen, en nervös känsla av att inte veta hur det kommer att bli: kommer det nya ge utdelning?

När det nya kapitlet också innerst inne är det man drömt om, gått och önskat men inte vågat. Då blir det än svårare, då krävs det dubbelt så mycket mod. Speciellt när det man är beredd att göra, kommer lämna en och annan person frågande, undrande.

Men. Det kan inte hjälpas, för när längtan efter nya impulser blir tillräckligt stor, när hjärtat värker. Då är det dags. Dags för det där språnget in i det nya. Kosta vad det kosta vill.

… plums, plopp, plask…

i plurret.

Nya simtag.


Egenritat självporträtt av mig, Veronica, 6 år

Ett minne:

När jag går i grundskolan åker vi på skolresa till en ö i Mälaren. Sista dagen spritter det i allas ben, det är sommarvarmt och medans vi väntar på skjuts hemåt badar alla från bryggan. Det är en stor, hög brygga utan stege. De barn som vill bada får hoppa i från bryggan. Jag brukar inte våga hoppa eller dyka i, jag är feg och försiktig. Till det hör att jag ser väldigt dåligt, har glasögon, är rädd för att jag ska tappa dem om jag hoppar. Men det värker i hjärtat, pirrar i benen, det ser så kul ut när klasskompisarna kastar sig i vattnet. Jag tar mod till mig, lämnar glasögonen på land, tar fart och hoppar i vattnet. När mitt ansikte når ytan igen är jag som ny.

Jag gör det igen, igen och igen. Springer och hoppar. Springer och hoppar. Halvblind ser jag knappt var bryggan tar slut och vattnet börjar, men det gör ingenting. För när mitt ansikte når ytan igen är jag som ny.

Då är jag lika modig som alla andra.


 

Narren / The Fool

0

”Tigern symboliserar rädsla. Dionysos blir biten av tigern upprepande gånger, men hans blick förblir riktad framåt. Han ger inte fruktan någon uppmärksamhet, så den förlorar sin kraft över honom.

Narren håller en bägare med kristallfot i sin högra hand och en brinnande fackla i sin vänstra. Dessa är alkemistiska symboler. De visar på mötet mellan motsatta krafter som skapar energin för den förestående förvandlingen, det stora språnget”

(G. Ziegler, Tarot – Själens spegel, s.23)

Välkommen till min blogg på musikmediumet.se. Läs mer om mig här om du vill.

/Veronica

One Reply to “Språnget in i det nya”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *