Räkna ut ditt Årstal

Det finns många tal du kan räkna ut inom numerologi, ett av alla tal är det som kallas Årstal. Varje år har du ett personligt Årstal utifrån 9-årscykeln som påverkar vad du upplever under året. Årstalet är också det talet som ständigt växlar från år till år, till skillnad från andra tal i ett Numeroskop.

Lär dig mer om Årstal

Att veta vilket Årstal du har är fördelaktigt! Utifrån det talet kan du nämligen få information om vilka energier du kan dra nytta av, och vad du bäst bör fokusera på under året. Är det ett bra år för nystart eller för avslut? För resor, studier eller fokus på relationer? Ditt Årstal kan ge dig svar.

Du kan beställa ett Numeroskop och få information om ditt personliga Årstal. Då räknar jag ut det åt dig.

Summera ihop siffror

Inom numerologi använder man sig främst av grundtalen 1-9. Jag brukar även använda mig av mästartalen 11 och 22 när jag gör Numeroskop, men det finns flera andra mästartal.

Lär dig mer om numerologi och mästartal

Den grundläggande principen inom numerologi är addition. Du summerar ihop siffror och reducerar ner till ental. Du kan summera ihop alla siffror i ett svep, men jag rekommenderar att du hellre summerar och reducerar ner varje ”del” för sig. Det vill säga, summera och reducera ner året separat, likaså månaden och dagen.

Räknar du ut siffor för förnamn, mellannamn och efternamn (enligt en omvandlingstabell) så gör du likadant, räkna ut varje namn för sig, dvs. summera ihop och reducera ner. Sen när du får ett ental för varje namn summerar du ihop till en slutsumma.

Får du ett tvåsiffrigt tal som slutsumma, summerar du ihop igen och reducerar ner. Undantag är mästartalen 11 och 22, får du dessa tal låter du de vara kvar oreducerade.

Räkneexempel:

1980-07-13 blir 9 + 7 + 4 = 20 / slutsumma: 2

1993-12-06 blir 22 + 3 + 6 = 31 / = 3+1 / slutsumma: 4

2003-11-29 blir 5 + 11 + 11 = 27 / = 2+7 / slutsumma: 9

Räkna ut ditt Årstal

Årstalet får du fram genom att addera dag och månad du är född, med det aktuella året. Under 2023 har vi talet 7. Du ska alltså addera dag och månad du är född, med talet 7.

Se följande räkneexempel nedan.

Är du född 3/8? Då får du följande Årstal för 2023:

2023 summerar du ihop, 2+0+2+3 = 7
7+8+3 = 18

Detta tal, 18, reducerar du ner genom att summera 1+8 = 9.

Talet 9 är ditt Årstal!

Är du född 29/11? Då får du följande Årstal för 2023:

2023 summerar du ihop, 2+0+2+3 = 7
29 summerar du ihop, 2+9 = 11
11 summerar du inte ihop utan låter vara kvar som talet 11

7+11+11 = 29
29 summerar du ihop, 2+9 = 11

Nu kan du välja att behålla 11 som ditt Årstal för 2023. Men jag brukar personligen reducera ner det till 2 (1+1), eftersom den klassiska årstalscykeln löper från 1 till 9.

Du har således både talet 2 och talet 11 under 2023. Talet 2 påverkar dig mest under året men talet 11 kan ge dig extra energier att ta hänsyn till.

Årskort inom Tarot

Är du bekant med tarotkortleken så kan du även räkna ut ditt Årskort för ditt aktuella år. Då följer du ovan principer när du räknar, men tar extra hänsyn till tarotkortlekens numrering 1-22.

Får du tex. 18 som slutsumma så kan du välja att tolka det som tarotkortet nr. 18 – Månen eller så summerar du ihop 1+8, vilket blir 9 och tarotkortet nr. 9 – Eremiten.

För mig som numerolog är dessa kort bara två sidor av samma mynt, jag skulle således tolka båda dessa kort som mina Årskort om jag har talet 18 (= 9) som mitt Årstal.

Lär dig mer om Tarot och Numerologi

Årstalscykeln 1-9

Nedan kan du läsa en kortfattad sammanfattning av vad varje Årstal innebär.

Vill du ha mycket mer information om ditt Årstal, så rekommenderar jag att du beställer ett Numeroskop. Då kikar jag även på vilka andra siffror du har. När Årstalet sammanfaller med andra siffror i ditt Numeroskop så kan det nämligen vara lite speciellt!

Du kan även kika på min lathund för grundtal, mästartal och änglanummer för att få budskap och inspiration kring vad siffrorna står för.

Får du mästartalen 11 (grundtal 2) eller 22 (grundtal 4) som personligt Årstal så påverkas du främst av grundtalet men också av energin från själva mästartalet. Traditionellt så ingår inte mästartalen i årstalscykeln, men det kan vara värt att ha lite koll på.

Läs budskap för mästartalen 11-99.

Årstal 1

Välkommen in i ett helt nytt kapitel! Detta år uppmanar dig att tänka och testa nytt. Det är ett år av snabb energi. Oavsett vad du påbörjar så kommer det att växa, se bara till att så i bra jord, fylla på med näring och solljus. Din kropp och ditt yttre hamnar i fokus, likaså hur du leder dig själv och andra. Vitala 1:an tar täten, så vad är du mest nyfiken på?

Se upp med: förändringsovilja, göra som du alltid har gjort, jäkta och lämna saker halvfärdiga.

Årstal 2

Detta år vill få dig att hitta lugn, harmoni och skönhet i livet. Introspektion i stillhet, andlig utveckling och ett utforskande av känslor hör hit. Dina relationer hamnar i fokus och ditt tålamod prövas. Tempot är långsamt och du kan hamna i din egen bubbla, ha svårt att kommunicera ut allt det som sker i ditt inre.

Se upp med: obalans i känslor, att blunda för det obekväma, passivitet/låta andra bestämma.

Årstal 3

Här kan du se fram emot ett år av mycket kommunikation, kreativitet och växande av projekt. Familj, barn och kvinnor kan berika ditt liv. Holistisk hälsa, matlagning, musik, kulturliv, djur och natur kan intressera dig. Din egen vilja bör styra, passa på att dela dina passioner och intressen med likasinnade. Uttryck dig!

Se upp med: vad du tackar ja/nej till, spendera mer än vad du har, att ge bort all din energi.

Årstal 4

4:ans år kommer med struktur, fokuserat arbete och materiellt fokus. Detta år gynnas du av att uppmärksamma din ekonomi, din karriär, din bostad och vad du äger. 4:an vill att du säkerställer tillgångar och omfamnar en stark, flitig och envis energi. Vad säger hjärtat? 4:an vill att du lyssnar.

Se upp med: att vara alltför oflexibel och inrutad, så du glömmer bort att njuta, vila och fira!

Årstal 5

5:ans år kan du känna dig rastlös och pigg på ny kunskap. Du kan vilja vidga dina vyer genom studier, resande eller arbete utomlands. Att leva livet på rutin eller efter regler tilltalar dig inte. Grupper/nätverk eller kontakter med myndigheter kan påverka dig. Oro, stress och ilska kan du behöva ventilera. Satsa på fysisk träning och kreativitet.

Se upp med: undertryckta tankar och känslor, att ifrågasätta ”bara för att”, bråk och konflikter.

Årstal 6

Sociala 6:an värnar om relationer, grupper och kollektiv gemenskap. Detta år hamnar vänner, kollegor, familj, sex- och kärlekspartners i fokus. Resande, äventyrliga fritidsaktiviteter och känsloupplevelser som kittlar våra sinnen hittar vi här. Dagliga rutiner, hälsan och det vi (nostalgiskt) förvarar hemmavid kan vara på tapeten. Nu vill du uppnå sundhet och balans i livet.

Se upp med: drama/känsloutbrott, flyktbeteenden, alltför höga krav på dig själv och andra.

Årstal 7

Detta år kommer med frihet, självständighet och egna val. Flytt, karriärförändringar, uppbrott och att vara på resande fot/resa i arbetet kan ske. 7:ans år uppmuntrar dig till andligt sökande, personlig utveckling, tystnad, träning och friskvård. Problemlösning, efterforskning och analys driver dig och du kan ha originella idéer.

Se upp med: prestationsbaserat leverne, ovilja att lyssna på/inkludera andra, stressiga miljöer.

Årstal 8

Året då du skördar det du tidigare sått, förhoppningsvis i överflöd! Du får resultat om du är uthållig, centrerad, motiverad och disciplinerad. Någon med makt eller inflytande kan påverka dig och 8:ans år vill att du delar med dig och hjälper andra. Använd dig av kreativ visualisering, visionärt tänkande och din attraktionskraft under detta år. Ha hopp, tillit och tålamod.

Se upp med: juridiska detaljer i avtal och kontrakt, köra på utan att känna efter, överdrifter.

Årstal 9

Sista året i 9-årscykeln handlar om avslut och transformation. Det är dags att i avskildhet städa, rensa och säga adjö till allt det du känner dig klar med. Detta renar och helar dig på djupet samt förbereder dig för det nya roliga som väntar. 9:ans år kan du fördjupa dig inom något ämne och vara beredd på gåvor och givmildhet från andra.

Se upp med: att bli alltför sentimental, nostalgisk och melankolisk.

Lycka till!

/Veronica <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *