Adée – Home (låt)

Ida Olsson, mer känd som Adée släppte för lite mer än en vecka sedan EP:n HOME/DOWN, där ett av fyra spår är Home. En spännande låt med skön svensk retrosoul 90-tals vibb, som knuffat sig in på mina spellistor över finfina släpp 2019. Flera textrader i låten fångade mitt intresse, bland annat dessa:

”I’m supposed to feel free with empty words and fake intentions, all I want is heartbeats and true confessions”

”I’m so gone, tired to the bone, truth be told I just wanna go home”

I mitt inre en bild av stimmig barmiljö, ölglas och ytliga samtal med ytligt bekanta. Den där tomheten man ibland kan känna i sociala sammanhang ”vad gör jag här?” och ”är inte världen djupare än så här?”. Alltid kul med musik som väcker fantasin och skapar igenkänning.

Adée jobbar på sitt andra album och nu på fredag släpps hennes singel Woman från 2014 i nyutgåva:

”On March 8th, International Womens Day, Adée is re-releasing her song ”Woman” and celebrate that the anthemsong to one of the worlds largest conferences in gender issues turns 5 years with a new remix made by Jasmine Sandström ”Cymbler” and a fresh recorded acustic version. The release is called ”A woman in 2019” and Adée wants to start a disscussion on what it means to be a woman in 2019, highlight the progress the feminist movement has made and also talk about what we still have to fight for.”

Lyssna på Home och HOME/DOWN nedan och peppa inför fredag med att följa Adée, och se videon till Woman.

 

<3

/Veronica

Foto: Johanna Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *