”Hur kan jag lära mig Numerologi?”

Sedan jag tog klivet ut ur garderoben som Numerolog i våras, har jag fått en hel del frågor om Numerologi. Jätteroligt såklart! Många vill lära sig mer om ämnet. Hur lärde jag mig? Det tänkte jag dela med mig av i detta inlägg.

Mina nycklar till att lära mig Numerologi har varit:

 • Ett intresse för och kunskap om Numerologi, Tarot samt Astrologi
 • Böcker samt information på nätet om Numerologi, Tarot och Astrologi
 • Att ständigt praktisera det. Till exempel genom att räkna ut Livsvägstal och Årstal för mig själv och andra i min närhet.
 • Min mediala och personliga utveckling.
 • Att intuitivt våga kanalisera ner information.

När jag väl bestämde mig för att lära mig mer om Numerologi gick det fort. Jag läste snabbt ut en bok om ämnet, men kände instinktivt att det fanns betydligt mer kunskap ”där ute” som jag ville få fatt på. Men hur? Jag gjorde det på enklaste sätt.

Steg 1

Jag tog fram 11 stycken vita A3 papper och några färgpennor. Ritade upp en stor siffra på varje papper (1-9, 11 och 22) och skrev ner ord/meningar som jag associerade till varje siffra.

Varje siffra valde jag tre olika färger för. Färgskalan gjorde att jag fick in energin från siffran ännu tydligare. Orden/meningarna jag skrev runt om siffran ramade in det hela till en slags mind-map.

Steg 2

När jag hade 11 stycken skisser/mind-maps började jag sammanfatta i ett textdokument det jag hade fått fram om varje siffra. När jag skrev dessa texter fick jag automatiskt till mig ännu mer information. Ett slags kanaliserat skrivande. Här fick jag även träna på att lita till min magkänsla, men ofta kände jag instinktivt att informationen som kom var ”rätt”.

Associera och visualisera

Precis som vi kan tolka tarotkort på olika sätt, kan vi tolka siffror olika. Min tolkning av varje siffra är ingen universal sanning, men det finns såklart vissa traditionella drag som alltid återkommer. Att talet 1 symboliserar nystart, att 2:an kommer med balans, att 3:an är kommunikativ och 4:an är stabil osv.

Något som kan hjälpa när du lär dig siffrorna är tekniken – associera och visualisera.

 • Visualisera att du ”klär på” siffran kläder eller skapa en filmkaraktär av siffran i huvudet. Eller tänk på siffran som en person i din närhet.
 • Associera din siffra till en färg, en form, en musikstil, en känd person, ett djur, en växt, en gudinna, en väderlek, en ålder, ett citat. Välj det som funkar för dig!

Numerologi + Astrologi + Tarot

För mig hänger Numerologi ihop med Astrologi och Tarot, och ju mer jag studerat alla tre (och praktiserat dessa) desto tydligare har helhetsbilden blivit. Att lära sig Numerologi helt fristående går bra det med, och det finns vissa som anser att man inte ska blanda ihop Numerologi med andra verktyg. Du avgör vad som känns rätt för dig.

För mig har det hjälpt att ha en grundläggande kunskap om varje stjärntecken, alla planeterna, de astrologiska husen samt alla kort i Tarot. Mitt numerologiska system nedan inkluderar Numerologi, Tarot och Astrologi.

Mitt numerologiska system

För att hjälpa dig lite på vägen, kommer jag här presentera ett kortare utdrag ur mitt numerologiska system där jag visar exempel på vad som ”hör ihop” med respektive siffra. Detta system är mitt eget och vissa av mina val är logiska, till exempel siffrornas koppling till tarotkorten. Andra val är intuitiva/kanaliserade.

Siffror som ingår i detta system är 1-9, 11 och 22 (samt 33 och 44).

Siffrorna kan även grupperas! 1-2-3 (de yngre talen), 4-5-6 (medeltalen), 7-8-9 (de äldre talen), 11+22 och 33+44 (mästartalen). Det finns även talgrupper som hör ihop: 1-4-7, 3-6-9, och 2-5-8.

Nedan ser du exempel på siffrorna 1, 3 och 7.

1

Tarotkort:

 • 1 – Magikern (Merkurius)
 • 10 – Lyckohjulet (Jupiter)
 • 19 – Solen (Solen)
 • De fyra essen i svärd, bägare, stav och mynt

Astrologiskt hus: 1a huset (Vädurens hus) + 10e (Stenbockens hus)

Månad: Januari (Vattumannens säsong börjar)

Styrande planet: Solen

3

Tarotkort:

 • 3 – Kejsarinnan (Venus)
 • 12 – Den Hängde
 • 21 – Universum (Saturnus)
 • Tre i stavar – Förmåga
 • Tre i bägare – Överflöd
 • Tre i svärd – Sorg
 • Tre i mynt – Arbeten

Astrologiskt hus: 3e huset (Tvillingarnas hus) och 12e (Fiskarnas hus)

Månad: Mars (Vädurens säsong börjar) + December (Stenbockens säsong börjar)

Styrande planet: Tellus

7

Tarotkort:

 • 7 – Vagnen (Kräftan)
 • 16 – Tornet (Mars)
 • Sju i stavar – Tapperhet
 • Sju i bägare – Fördärv
 • Sju i svärd – Gagnlöshet
 • Sju i mynt – Misslyckande

Astrologiskt hus: 7e huset (Vågens hus)

Månad: Juli (Lejonets säsong börjar)

Styrande planet: Mars

Kommentar: Tarotkortlek jag använder/hänvisar till är Thoth Tarot och i denna lek är nästan varje tarotkort i stora arkanan kopplat till ett stjärntecken/en planet. Dessa har jag skrivit ut inom parentes.

Muralmålning i Reykjavik. På Island kände jag av starka mästartalsenergier. (Eget foto från 2019)

Mästartalen 33 och 44

De tal som klassas som Mästartal är 11, 22, 33 och 44. Jag arbetar bara med 11 och 22 (i Numeroskop), men det finns numerologer som arbetar även med 33 och 44. Inget är mer rätt eller fel.

Min personliga uppfattning är att vi kan kanalisera/använda energin från mästartalen 33 och 44 (i lagom portioner) men att det är ytterst få personer historiskt som har dessa mästartal i sitt eget Numeroskop.

Mitt numerologiska system som jag delvis presenterat ovan fungerar även för talen 33 och 44.

/Musikmediumet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *