It takes a fool to remain sane: 2020 är manifestationernas år

Om det är något år du ska göra slag i saken, det vill säga börja snickra på din dröm – så är det i år, för 2020 är en gynnsam tid för att manifestera och konkretisera.

Ser vi till numerologin så rymmer år 2020 flera olika tal. Dessa tal kommer alla med sin egen energi, innebörd, kunskap och lärdom. Kombinerar vi dessa får vi en cocktail av ingredienser som får 2020 att bubbla över av oanade möjligheter!

Eftersom numerologi i min värld med fördel förklaras genom tarotkortens arketyper, kommer jag även att illustrera med hjälp av dessa.

Detta längre inlägg är uppdelat under rubrikerna:

 • Talet 22
 • Narren och Kejsaren
 • Talet 4
 • Mästartal manifesterar och skakar om
 • Mästartalet 22 tidigare år (2002, 1993, 1984 och 1975)
 • Vad kan vi förvänta oss av 2020?
 • Symboler talar till oss
 • Prästinnans millennium
 • 2019 i backspegeln – stämmer numerologi?

År 2020 styrs först och främst av talet 22 (Narren) och talet 4 (Kejsaren), men i bakgrunden lurar även två andra tal, men låt oss börja med talen 22 och 4.

Talet 22

Talet 22 är förknippat med hängivenhet, manifestation och passion. 22:an är en pionjär, en idealist, en frihetstörstande samhällsförbättrare. En visionär, innovatör och kämpe inom områden som:

 • politik
 • teknologi
 • mänskliga rättigheter
 • klimat
 • ekologi
 • företagande
 • friskvård & hälsa
 • humanitär hjälp
 • vetenskap & forskning
 • kreativa näringar

Talet 22 står för det globala, det inbegriper makthavare, offentliga talare, ingenjörer, forskare och företagsledare som verkar i stor skala.

22:ans energi är dynamisk, snabb, eldig, uthållig, explosiv, spontan och androgyn. Energin vill tjäna andra, tjäna mänskligheten på ett större plan, 22:an vill föra andras talan och vara en förebild. Ge en röst till dem som inte hörs eller till ämnen som inte får uppmärksamhet.

Under 2020 kommer allt detta belysas på ett eller annat sätt. Kanske känner du själv redan nu en stark inre glöd till att i år förbättra samhället på något sätt? Eller en lust till att arbeta inom något av ovan nämnda områden?

Nya produkter och tjänster som lanseras/tas fram under 2020 kommer vilja tjäna jorden, klimatet och mänskligheten på ett bättre sätt.

 ”Allt eller inget”, ”Från noll till hundra”, ”Gå i bräschen för något”, ”Våga det oprövade” – detta är 22:an i ett nötskal. Talet 22 är även ett mästartal, läs mer om det längre ner.

Narren och Kejsaren

I tarotkortleken styrs talet 0/22 av kortet Narren (på engelska ”The Fool”) och det är Narrens resa som sagan om tarot handlar om. Narren är både första och sista kortet i Stora arkanan, och kortet brukar påvisa en helt ny början av något slag.

Talet 4 (2+2) som vi också har med oss detta år representeras i tarot av Kejsaren, och som vi alla vet är det den humoristiske Narren som underhåller Kungen (Kejsaren) och hans hov i sagornas värld. Vem uppvaktar makthavare under 2020? Vem blir hovnarr 2020? Vem kommer det göras ”narr utav” detta år? Kanske Kejsaren själv… med eller utan kläder.

Narren är en mångfacetterad figur, på många sätt lika oförstörd som ett barn… blåögd, oskuldsfull, orädd, glad och öppenhjärtad. Men den som rycker på axlarna åt Narrens ungdomliga iver eller ”fånigheter”, missar en gammal själ som lärt sig att ovillkorlig kärlek och tillit tar oss långt.

”Vi får inget uppleva om vi inte tar det stora språnget ut i världen” tycks Narren säga.

“’Cause they’ve forgotten how to play. Or maybe they’re afraid to feel ashamed, To seem strange, To seem insane” – The Ark

Narren må ha galna idéer och visioner, men dessa är inte världsfrånvända, de är innovativa. Ibland så innovativa att andra inte riktigt hänger med eller tror på att det faktiskt är görligt. Narren lever lite före sin tid, i sin iver att alltid tjäna det högsta bästa för planeten jorden.

Kejsaren och Narren detta år ger oss diverse dualiteter; föräldern och barnet, majoriteter och minoriteter, härskaren och folket, chefen och medarbetarna, säljaren och köparen, David och Goliat, aktören och publiken, talaren och åhörarna, chauffören och passagerarna, partiledaren och väljarna.

Det kommer troligtvis uppstå polaritet mellan:

 • Stanna kvar – Slå sig fri
 • Bevara – Göra sig av med
 • Värna trygghet – Våga äventyrlighet
 • Tjäna mig själv – Tjäna andra
 • Tradition – Innovation
 • Äldre generationer – Yngre generationer
 • Upptrappning (Krig) – Nedtrappning (Fred)
 • Övermoget agerande – Omoget agerande
 • Pessimism – Optimism

Både Kejsaren och Narren är förbundna med länder, större landområden, resor och äventyrlighet. De har båda två pionjäranda, men om Narren vill upptäcka, värna om och förena vill Kejsaren styra, erövra, utmana och stabilisera.

”King And Fool”, 1989 av Quint Buchholz

Talet 4

Talet 4 (och Kejsaren) är förknippat med: lugn, stabilitet, helhet, byggande, vilja, hårt arbete, karriär, makt, auktoriteter, faderskap, institutioner, företagande, ledarskap, strategi, försvar, det militära, nationer, fasthållande, stelhet, allvar, trygghet, traditioner, logik och praktik.

Även politik, regeringar, lagar, EU, FN, ambassader, bank, post, transport, fabriker, butiker, företag, arkiv, antikvariat, museum, bibliotek, fängelser, fastigheter, arkitektur, hantverksyrken, myndigheter, monarkin, polis, ekonomi, redovisning, bokföring och försäkringar hör 4:an till.

Med det sagt, var inte förvånad om det är kring dessa områden händelser sker under 2020.

På det personliga planet gynnas vi alla av att fokusera på vår bostad, vår ekonomi, vår karriär och våra räkenskaper detta år. Många kan komma att byta bostad eller renovera/bygga nytt, även byte av arbete, resande, eget företagande eller karriärmässigt avancemang gynnas detta år.

Företag gynnas likväl av att ha koll på räkenskaperna och se över fastigheter, lokaler, strukturer och överordnade. Eftersom vi har 22:an med oss så vill jag understryka vikten av att som företag visa samhällsengagemang samt innovativt och visionärt ledarskap.

De chefer och företag som på allvar tar upp stafettpinnen; det vill säga tar klimatansvar och visar ”Corporate social responsibility” har allt att vinna detta år.

Mästartal manifesterar och skakar om

Vi inledde med att befästa att 2020 är manifestationernas år! Varför det? Jo, för att talet 22 också är ett mästartal. Mästartalet 22 är en högre vibration av talet 4, talet 4 upphöjt till nästa nivå kanske man kan säga, men mästartalet 22 besitter också egna unika egenskaper.

Mästartal är förknippade med stor potential till självutveckling, större kollektivt ansvar, andlig visdom, känslighet, innovation, kreativitet och nyskapande. Talet 22 besitter en enorm styrka och förmågan att förena människor – och förena sådant som till synes verkar omöjligt.

Med känslighet, passion och vilja agerar 22:an nästan som tjänare av något gudomligt, hen har ett högre syfte. Genom att vara starkt andligt förankrad och förälskad i sitt hem (planeten jorden och dess invånare) lyckas 22:an manifestera stora drömmar och idéer.

Att den här energin finns till bjuds detta år bör vi alla känna tacksamhet över och använda!

Men med det sagt kommer också en varning, för när vi har med mästartal att göra kommer också det oväntade, det osannolika, det omvälvande och det förändringsbenägna.

Det inbegriper händelser av stor betydelse för många människor, inte alltid positiva sådana (t.ex. bränder, naturkatastrofer, konflikter, attacker och olyckor). Vi får komma ihåg att det som skakar om oss under 2020 har ett högre syfte.

Mästartalet 22 tidigare år

Mästartalet 22 har vi haft tidigare år, och gemensamt för dessa år är att det sker händelser av större vikt som påverkar många människor, (oväntade) händelser vi minns eller händelser som sår frön till kommande skeenden.

Temat för dessa händelser är ofta knutna till ovan nämnda områden som rör talet 22 och talet 4. Människor som föds eller dör under mästartals-år kan vara kända för sina prestationer och livsöden.

Låt oss ta några exempel på händelser från tidigare år som också styrdes av mästartalet 22:

År 2002

– Vulkanen Nyiragongo får ett utbrott i Demokratiska republiken Kongo och tvingar ca 400000 människor att fly. Utbrottet pågår fortfarande.

– Fadime Şahindal mördas av sin far, händelsen startar en mångårig debatt om hedersmord.

– Ett större förändringsarbete med den svenska posten inleds.

– Rättegången mot Slobodan Milošević, den förre presidenten Jugoslavien, börjar i Haag.

– Flygkrascher i Sydkorea, Kina och Ukraina (77 personer omkommer när ett stridsflygplan störtar under en flyguppvisning i Kiev).

– Tågolycka i Tanzania. 281 människor dör i den värsta tågolycka i afrikansk historia.

– Inbördeskriget börjar i Elfenbenskusten.

–  FN:s säkerhetsråd godkänner en resolution som kräver att Irak förstör alla sina massförstörelsevapen. Detta krav kommer sedan att utlösa Irakkriget (2003-2011)

– Monsunregn i Indien samt översvämningar, jordskred och tyfon drabbar Mikronesien, Filippinerna, Kina, Koreahalvön och Japan. Många hemlösa och omkomna. Även stora översvämningar i Centraleuropa; Tyskland, Polen, Österrike och Tjeckien drabbas värst.

– Ett mindre jordskalv skakar området kring Skellefteå i Sverige.

– Artisten Marie Fredriksson får diagnosen hjärntumör.

– Astrid Lindgren dör 94 år gammal.

År 1993

– Flertalet färjeolyckor världen över med många omkomna b.la. utanför Haiti, Polen, Kongo-Brazzaville, Bangladesh, Indien och Sydkorea.

– Gudrun Schyman väljs till ny partiledare för Vänsterpartiet.

– Bill Clinton efterträder George Bush som president i USA.

– Val till samernas eget parlament, Sametinget, äger rum för första gången.

– Tansu Çiller blir Turkiets första kvinnliga premiärminister.

– Kim Campbell blir Kanadas första kvinnliga premiärminister.

– En JAS 39 Gripen störtar vid en flyguppvisning i Stockholm. Kraschen sker under Stockholms vattenfestival. Endast en kvinna skadas.

– 10 000 personer omkommer vid ett jordskalv i Indien.

– Oroligheter i Ryssland, Boris Jeltsin avsätts.

– Skogsbrand ödelägger 400 kvadratkilometer i Kalifornien, USA.

– EG ombildas till EU. Passtvånget avskaffas för medborgare inom alla medlemsländer.

– En spektakulär kupp utförs mot Moderna Museet, tavlor till ett värde av 500 miljoner stjäls.

– En av 2010-talets främsta kvinnliga simmare föds: Sarah Sjöström.

År 1984

– Datorn Apple Macintosh introduceras av företaget Apple Computer.

– Rymdfärjan Challenger skickas ut i rymden.

– Ingmar Bergmans film Fanny och Alexander får fyra Oscar.

– Kända målningen ”Grindslanten” auktioneras bort av Bukowskis för 1 075 050 kr.

– Personer omkommer och skadas när en helikopter störtar vid flyguppvisning i Tavastehus, Finland.

– Det första officiella Europamästerskapet i fotboll för damer vinns av Sverige.

– Den första hjärttransplantationen och levertransplantationen utförs i Sverige.

– Sovjetiskan Svetlana Savitskaja blir den första kvinnan som genomför en rymdpromenad.

– Flera olyckor med tjockolja som förstör stränder/djurliv i Sverige och Finland.

– Över 1 000 personer omkommer då Filippinerna drabbas av en tyfon (även 2002 och 1993 sker större händelser på Filippinerna).

– Svår torka och hungersnöd i Etiopien, över 1 000 personer uppges dö dagligen.

– Succémusikal ”Chess” har premiär i London med Tommy Körberg.

– Mark Zuckerberg, Facebooks grundare, föds.

– Ray Kroc, grundare av snabbmatskedjan McDonald’s dör.

År 1975

– Den nya svenska regeringsformen träder i kraft. Kungens roll blir symbolisk. Kommunernas rätt till självstyre och beskattning grundlagsfästs.

– Den svenska rösträttsåldern sänks från 20 till 18 år.

– Sverige inför, som första land i världen, förbud mot insektsgiftet DDT.

– Flertalet tågolyckor i Norge, Storbritannien, Sverige, Tyskland.

– Amerikanska forskare konstaterar att drivgasen freon är ett allvarligt miljöhot som angriper ozonlagret.

– Röda khmererna tågar in i Phnom Penh.

– Ambassadockupationen i Stockholm.

– Japanskan Junko Tabei når som första kvinna toppen av Mount Everest.

– Kärnkraftsdebatten börjar på allvar i Sverige då beslut om att utöka kärnkraften tas.

– Den blåa linjen på Stockholms tunnelbana invigs mellan Hjulsta och Kungsträdgården.

– Hårdrocksbandet Iron Maiden bildas.

– Fadime Şahindal föds (se även 2002).

– En hel drös av kända skådespelare, artister och idrottsstjärnor föds.

Vad kan vi förvänta oss av 2020?

I ljuset av ovan nämnda händelser från tidigare år, kan vi ana att 2020 kan komma att handla om: nya uppfinningar, innovationer, händelser som sker för första gången, extremväder, naturkatastrofer, naturresurser, lagändringar/större politiska beslut, olyckor/händelser som har med transport att göra, konflikter länder/folk emellan, personer i maktpositioner, stora summor pengar och enskilda händelser eller människoöden som får historisk betydelse.

Om så sker kan vi såklart inte veta, men min bestämda uppfattning är att de olika ”teman” vi förknippar med talen 22 och 4 (se detta inläggs början) påverkar oss 2020.

Den skeptiske kanske framhåller att dessa ”teman” ser vi ju varje år, jo visst är det så, men just i år får dessa teman extra mycket fokus, uppmärksamhet och betydelse. Det gynnar oss också att ta vara på energierna från dessa två tal i år.

Eftersom vi befinner oss en bit in i januari har vi redan fått ta del av en rad nyhetshändelser med stark koppling till talen 22 och 4, för att nämna några:

 • Bränderna och översvämningarna i Australien, mängder av djur har dött och pengar har skänkts.
 • Planet i Iran som sköts ner och lämnade flera nationer i stor sorg.
 • Förändringen inom den brittiska monarkin.
 • Krisen inom Postnord.
 • Flertalet explosioner i Sverige (materiella skador på byggnader).
 • Enormt snöfall i Kanada.
 • Spektakulär massrymning från ett fängelse i Paraguay.
 • Nya krav på regeringen att ge hedersbrott en egen brottsrubricering i brottsbalken (i ljuset av det som skedde Fadime Şahindal. Notera år 2002 och 1975).
 • Girjas sameby vinner mot staten.

Det bör också påpekas att dessa två tal är universella, de påverkar kollektivet och jorden i sin helhet detta år. (Sen har vi också egna personliga tal från år till år som vi kan ta inspiration och lärdom av).

2020 kan upplevas som ett år när män (åter) ges mycket utrymme i media men kanske också i våra egna liv/i samhället. Uppstår konflikter eller händelser så har de troligtvis med män, fäder, personer eller myndigheter ”med makt” att göra.

Polariteten mellan 22 och 4 är speciell, dels har vi det visionära ”allt är möjligt, låt oss skapa nytt”, dels har vi det fyrkantiga ”det ska vara som det alltid har varit”.

Vi bör komma ihåg att ta hänsyn åt båda parter, unga som äldre samt göra övervägningar: vad ska vi bevara, renovera, rasera och bygga? Det involverar alltifrån det materiella och fysiska, till idéer, tankesätt, samhälleliga strukturer och lagar.

Symboler talar till oss

Alla som någon gång sett en tarotkorlek vet att de är fyllda av symboler. Välkända Thoth Tarot som jag tycker mycket om, har en del symboler på korten Kejsaren och Narren värda att uppmärksamma. Kanske ger det oss ledtrådar till 2020?

På kortet Kejsaren ser vi en välklädd kung på sin tron, han har ett klot med ett malteserkors i hand, på hans dräkt syns honungsbin. Intill kungen en sköld med två örnar och bredvid ett lamm med en fredsflagga. Vi ser även vädurar med krökta horn, exploderande stjärnor, solen och två franska liljor. Kortet är rött, orange och gult. Kejsaren är förknippad med Mars/Ares och Väduren.

På Narrens kort ser vi en androgyn figur med horn, i grön klädsel och gyllene stövlar. Kortet är fyllt av symboler: navelsträng, spiral, orm, kaduceusstav, krokodil, ros, duva, fjäril, tiger, barn, kristall, fackla, druvor, sol, regnbåge, blommor och mynt med astrologiska tecken. Kortet är gult, blått, grönt och orange. Narren föreställer guden Dionysos.

Vad tänker du på när du hör om dessa symboler och färger? ?

Narren / The Fool

Prästinnans millennium

I början av detta inlägg nämnde jag att två andra tal lurar i bakgrunden… dessa är talet 2 och talet 20. Talet 2 har vi med oss under hela tusen år framöver (år 2000-2999), talet 20 återkommer då och då men är signifikant för just 2020-talet som vi nu klivit in i.

Läs gärna om vilken betydelse det har för oss här:

Prästinnans millennium och domedagstrumpeter

Varför upplever vi världen som så polariserad, känslostyrd och nonchalant inför fakta och vetenskap? Läs inlägget vettja, och få en förklaring.

2019 i backspegeln – stämmer numerologi?

Innan vi ger oss och lämnar 2020 åt sitt öde, vill jag bara nämna något om det året vi faktiskt lämnade.

2019 styrdes av talet 3 och 12 (tarotkorten Kejsarinnan och Den Hängde) vilket gav oss fokus på bland annat: klimat, barn och unga, sjukvård, psykisk ohälsa, fortplantning, skönhet, kvinnors rätt i samhället, våld mot kvinnor, kvinnor i maktpositioner m.m.

I slutet av 2018 skrev jag en förutsägelse om det kommande året. När jag nu sammanfattar nyhetsåret 2019 någorlunda i minnet, tycker jag mig se att energierna från talen 3 och 12 samt dess tarotkort avspeglades under året!

Några nyhetshändelser vi minns från 2019:

 • Greta Thunberg och klimatrörelsens framfart.
 • Skjutningen av en kvinna med sin baby i Malmö.
 • Materialbrist på landets sjukhus.
 • Rekordmånga storkar föds i Skåne.
 • Virgin Atlantics flygvärdinnor måste inte längre bära kjol och smink.
 • Spekulationer kring om Angela Merkel har en sjukdom.
 • Skärpta abortlagar i USA skapar stor debatt.
 • Zuzana Čaputová blir Slovakiens första kvinnliga president.
 • Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår.
 • Första svenska kvinnliga astronauten Jessica Meir skjuts upp i rymden.
 • Sara Danius och Marie Fredrikssons död.
 • Självmord uppmärksammas (bl.a. Ari Behn och Keith Flint).
 • Ett album av en ung kvinna blir det mest strömmade i världen (Billie!).
 • Uppror och massdemonstrationer världen över ledda av kvinnor.
 • Kvinnomorden i Sverige skapar debatt.
 • Ny kvinnlig statsminister i Finland.
 • Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern hyllas för sitt ledarskap.

… Ja, säg det. Sammanträffande eller ej, men nog fan har numerologin ett finger med i spelet på planeten Tellus ?

Önskar er alla ett grymt 2020!

Med kärlek och hopp om att väcka nyfikenhet,

/Musikmediumet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *