I want it that way: Numeroskop för 2023

Nytt år, ny energi! Det som är så spännande med numerologi är att varje siffra har sin egen unika karaktär. Därför blir skiftet från ett år till ett annat så tydligt, rent kollektivt.

Förra året hade vi talet 6. Du kan läsa om det talet och om hur energin från 6:an manifesterade sig i samhället här.

Summerar vi 2023, får vi talet 7. En siffra som skiljer sig avsevärt från 6:an. Om vi i fjol såg till gruppens bästa går vi nu in i en mer individbaserad och självständig energi. Om 6:an ville smälta in så vill 7:an sticka ut! Här har vi ett tal som älskar frihet och den egna viljan. Borta är 6:ans ambition till dialog och samverkan. Energin är kompromisslös och envis – I want it that way säger 7:an!

Vita, rena och nystrukna kläder, en packad resväska och en bokning i business class.
7:an är ständigt påväg med målmedveten blick. Ett tal som gillar flygplatser, tågresor,
att cykla, rida och köra bil.

Det finns dock något som dessa två tal har gemensamt och det är strävan efter belöning efter arbete. Men om 6:an älskar belöningen som stavas pengar, så har 7:an en annan morot… nämligen status, ära, respekt och berömmelse. 7:an vill klättra i karriären och få pris/utmärkelser för sitt arbete och starka intellekt.

Hjärnan och universums intelligens hittar vi här. Ett vetenskapligt snille som upptäcker nytt och löser problem. Glödlampan tänds ovan våra huvuden och som en blixt från klar himmel vet vi med ens svaret – Eureka! En viss nobelpristagare kan hamna i fokus eller själva prisutdelningen på något sätt.

7:an kommer att göra oss mer introverta, det är ett grubblande tal som tycker om kunskap, stimulans, djupare analys, efterforskning och problemlösning. I 7:an bor det en detektiv och en grävande journalist.

Vi kan komma att få se utredningar, reportage och rapporter som presenterar viktig fakta/statistik. Det som presenteras kan bringa sakers tillstånd ur jämvikt, kanske får vi nya politiska beslut och direktiv eller andra efterskalv – någon kan tvingas avgå från sin post.

7:an som kollektivt årstal hade vi senast 2014, 2005 och 1996. Kommer du ihåg vad som hände i samhället (eller i ditt liv) under dessa år?

Har du talet 7 som livsvägstal eller 7:an på annat sätt representerat i ditt Numeroskop? Är du född den 7e, 16e eller den 25e? Ja, då kanske du känner igen dig i 7:an.

I behov av skydd och tystnad

I tarotkortleken är talet 7 förknippat med kortet Vagnen, och skuggkortet till 7:an är talet 16 som representeras av kortet Tornet. Astrologiskt är 7:an styrd av planeten Mars. Det ger oss en kraftfull, målinriktad, maskulin energi som kan ånga på utan att se sig för. I sin iver att nå status, respekt och karriärframgångar kan 7:an i sin värsta kostym vara hänsynslös. Det är ett tal med ett starkt ego.

7:an har ”rätt kostym vid rätt tillfälle” och med deras svala, lugna, reserverade sätt döljer de ofta sina innersta känslor för att skydda sig själva. De kan arbeta i roller som kräver detta av dem, eller så gillar de helt enkelt att gå in i en roll.

7:an är vår ”persona”, den roll vi agerar ut i sociala och professionella sammanhang. Det är den masken vi bär som vi vill att andra ska se, men det är nödvändigtvis inte den riktiga. 7:an är ett tal som är privat av sig, hen visar endast det som hen vill visa. Allvar, seriositet och diskretion är a och o för detta tal som kan ha hemliga allianser i det dolda, eller ett och annat skelett i garderoben…

… tystnad, tagning, ACTION!

Vi kan få se nyheter gällande skådespelare, maskeringar, tatueringar, dräkter, frisyrer och kläder/smink som döljer, förändrar eller förskönar.

Framför allt kommer vi se händelser rörande yrken där det krävs en viss typ av roll, klädsel eller skyddsutrustning: polis, militär, brandkår, sjukvård, byggnadsarbetare, dykare osv. Räddningsinsatser eller sökande efter försvunna personer kan få utrymme i media.

Detta tal har en aura av ”förebild och idol”. Vem blir hjälte under 2023? Det kan handla om livräddande insatser eller en visselblåsare. En modig eller unik insats kan belönas och få applåd… eller tystas ner? 7:an kan sticka ut och provocera med unika åsikter som inte alla håller med om.

Ser vi även nyheter eller händelser rörande skyddsvästar, skyddsfordon eller personskydd? Avlyssning, avkodning och insider-jobb kan vara avgörande. Sanningar kan avslöjas, men vem vill lägga locket på?

I de lugnaste vatten…

Det finns en överraskande, förvånande och chockerande effekt när vi har med detta tal att göra. 7:an döljer nödvändigtvis inte saker med flit – det är bara en försiktighetsåtgärd. För vem eller vilka kan man egentligen lita på? 7:an är misstänksam av naturen men också en utmärkt utredare och förhörsledare som fångar in fula fiskar. Personer vi inte trodde var ”fula fiskar” kan bli avslöjade.

Kommer ni ihåg 2021 och 5:an? Ett år med starkt personfokus på brottsmisstänkta och kriminella. Nu kommer fokus att riktas mer åt de som ska förhindra och utreda brott.

Vi kan se speciella händelser rörande brottsutredningar, kriminologi och rättspsykiatri. Även spioneri, arbetsmiljöbrott och fastigheter/dess förvaltning kan vara uppe på agendan, likaså statliga eller privata medel/fonder för vetenskaplig forskning samt skydd och försvar (polis och militär).

Det kan även röra pengar för film och teater eller priser för skådespeleri. Biografer och dansinstitut samt tjänster för att strömma film och tv-serier kan hamna i hetluften, kanske även en viss filminspelning?

7:an kan beskrivas som het lava som rinner under marken, blir 7:an tillräckligt triggad kan det ske ett oväntat utbrott. Det är en explosiv energi som får marken att skaka – men kanske också ett och annat ego?

Vi kan få se prov på utskällningar, vredesutbrott eller att någon oväntat tappar fattningen i ett seriöst sammanhang. Masken av och byxorna nere? Tack och hej leverpastej – du är avskedad inför alla på jobbet. Kanske sparkas en hel styrelse? Hua, hua, pinsamt värre kan det bli.

Det kan också vara känslor av mer empatisk karaktär. Kanske får vi se någon oväntat brista ut i gråt eller svalla i känslor av djup respekt och beundran. Den som visar hela sitt känsloregister kan hamna i rampljuset eller skapa debatt. En extra känslosam eller dramatisk tv-serie eller film kan ha premiär.

Explosioner, bränder och blixtnedslag är förknippat med 7:ans ”elektriska” energi.
Vi kan se fler händelser här, kanske även en jakt på en pyroman?
Det kan även röra strömavbrott.

Det kan även vara det omvända, någon blir omtalad för oberört eller uttråkat beteende. 7:ans reserverade stil kan tas för känslokyla och likgiltighet.

Energin går inåt snarare än utåt, och tvingas 7:an till något hen inte är redo för eller bekväm med blir det tvärstopp och tystnad.

Att bli avslöjad, generad, utlämnad och exponerad utan kontroll hatar detta tal. Vänner kan bli fiender under 2023, för detta tal lagrar känslor, sanningar och åsikter väl. Nu kan topplocket brista. Vi kan även få se överraskande kärleksförklaringar och hemliga beundrare kliva fram. Eller stalkers…

Till 7:an hör också egensinnigt konstnärskap. Det som är teatralt, unikt och androgynt kan uppmärksammas. Artister bakom mask, som dansar bra eller har en viss persona på scen kan bli stora. Operasångare, musikalartister, dansare och dragqueens – detta är erat år!

Avbrott, uppbrott, ändrad riktning och ny början är förknippat med 7:ans energi. Du kan märka av att många i din närhet byter bostad, land, arbete eller partner. Eller rentav kön och pronomen. Det finns energin av ”ut ur garderoben” här!

Oväntade skilsmässor kan ske, samt uppsägningar och avgångar i näringslivet och politiken.

Universums hemligheter och meditativa tillstånd

James Webb teleskopet gav oss nya magnifika bilder på universum under 2022 och mer är att vänta enligt NASA. Vad sker astronomiskt under 2023? Även om 7:an är ett starkt vetenskapligt tal, så är det också en siffra som gillar att grubbla över livets uppkomst och livet efter detta på ett filosofiskt och andligt plan.

7:an tillhör den starkt ”jordligt” förankrade talgruppen 1, 4 och 7. Men det är också det äldsta talet i den talgruppen och här når vi nya höjder. Vetenskapliga upptäckter med hjälp från ovan månne?

Talet 7 är kopplat till kronchakrat – upplysning, medvetenhet, visdom, tillit, mod, villkorslös kärlek och ”ego-död” samt vår förening med kosmos och universums intelligens.

7:an behöver stillhet, tystnad och egen tid i ensamhet för reflektion. Det är ett spirituellt och esoteriskt tal och mystik, teosofi och andlighet hör hit. Även psykologi, psykiatri och mental träning. Hur kan vi förändra negativa tankebanor och hur tar vi hand om vår psykiska hälsa i ett samhälle där framgång, pengar, kändisskap och störst på sociala medier styr mångas tillvaro?

7:ans självständiga rustning kan bli en mur mot omvärlden, en ensam tillvaro där behov av hjälp ses som ett personligt misslyckande. Var observant på din omgivning, och lita till din intuition om du känner av att någon mår dåligt men inte visar det.

Andlighet och personlig utveckling kommer att vara på agendan under 2023. Litteratur, kurser och utbildningar inom detta kommer ha ett starkt år. Även resor som innebär andlig praktik kan locka många nu. 7:an kan idealisera den upplysta munken som sitter på sitt ensliga berg i Tibet.

Vi kommer se ökat intresse för meditation, yoga, qigong, tai chi… alla former av lugn, balanserande träning som innebär kroppskontroll med fokus på andningsteknik och mental skärpa. Även kampsport, fäktning, capoeira, akrobatik och olika dansstilar hör hit. 7:an är en riktig dansspecialist med god kondition och koordination!

De religiösa talen 5, 7 och 9

Inom olika världsreligioner är talet 7 vanligt förekommande på ett symboliskt plan. Den sjunde dagen är söndag, sabbatsdagen, då inget arbete ska utföras. Debatter kring religiös tro eller religiösa konflikter kan blossa upp i år. Inom numerologi finns det två andra tal som också är förknippade med religion: 5 och 9.

5:an har en mer traditionell och dogmatisk syn, med fokus på församlingen, det praktiska dagliga arbetet och regelverket samt ritualer för tro. Även religiös sång hör hit. 9:an är mer av en ensam sökare som föredrar sin religion i avskildhet, det är en uppoffrande energi som kan utföras i tempel och kloster. Författarskap, komposition av musik och lära ut religion hör också till 9:an, även välgörenhet, allmosor, pilgrimsresor och missionärt arbete.

7:an däremot har ett intresse för psykologiska, filosofiska och symboliska aspekter av tro samt den rent själsliga, spirituella upplevelsen.

7:an kan därav vilja utforska olika trossamfund i sitt sökande eller mer mystiska former: kabbala, sufism, gnostiska läror. Den upplysta aspekten av att vara människa är det vi finner här. Gud eller universum inom oss själva om vi så vill.

7:an vill vara sin egen guru, det finns även risk för pompöst spirituellt ego här… Men det finns även 7:or som finner sin tro i vetenskap, för likt 1:an och 4:an så har 7:an en stark tro på människans enorma kapacitet, på vår kropp och vår hjärnas förmåga att skapa vår verklighet och forma världen.

Friskvård, holistisk hälsa och tuff träning

Vistelser i naturen och nära havet, hälsosamma resor med vandring och träning samt spabesök och retreats i tystnad kommer locka många i år. 2023 söker många efter andlig frid.

Till 7:an hör österländsk medicin, naturlig friskvård, holistisk hälsa och alternativa behandlingar. Vi kan se uppsving kring detta, nya råd och rön eller debatter kring alternativ vård, hälsokost och ”naturliga” substanser för andliga eller psykedeliska upplevelser.

Eftersom 7:an är ett individualistiskt tal så bör också träningen, kosten och vården vara individbaserad enligt 7:an. Här är det inte samma recept för alla som gäller. Örter, akupunktur, kristaller, healing… you name it! Allt som är mer ”alternativt” är på tapeten nu.

Till 7:an hör även individuell idrott och tränaryrken samt extremsport. Eftersom planeten Mars styr detta tal så finns det en aggressivitet och drivkraft som kan ta sig extrema former.

Om 1:an drivs av att vinna så drivs 7:an av att toppa formen, spränga ribban, maximera utfall… och träna på konstiga ställen eller unika sätt. Vi vill få utlopp för all denna svettiga Mars-energi nu!

Områden som påverkas av talet 7

Det finns specifika områden/ämnen som är knutna till 7:an, där vi kommer se mer rörelse, aktivitet och händelser i det kollektiva. Observera vad som sägs på nyheterna och cirkulerar i sociala medier samt vad som sker i din vardag. Den kollektiva energin från talet 7 påverkar oss alla.

Arbetsmarknad och yrkesgrupper

Karriär- och arbetsmarknadsfrågor kommer vara i fokus under året. Specifika yrkesgrupper kan uppleva förändringar. Det kan ske strejker eller förhandlingar gällande villkor och löner.

Arbetsförmedlingen och företag som erbjuder arbetsmarknadsutbildningar och coachning kan hamna i ropet, likaså priser eller utmärkelser inom en viss bransch.

Uppsägningar av chefer, varsel av personal, ändrade branschvillkor osv. kan påverka många olika yrkesgrupper. Även studie- och yrkesvägledning hör till 7:an. Det är ett år för att byta jobb/bransch eller avancera.

Vi kan se nyheter om provisionsbaserade lön, dåliga eller förbättrade arbetsvillkor samt personer som befordras.

Företagsutbildningar och all typ av kompetensutvecklingsverksamhet kan få mycket mer på sitt bord. Arbetsmiljö, arbetstider, distansarbete, sjukförsäkring, kort sagt – allt arbetsrelaterat är i fokus nu!

Hästar och hästkrafter

Yes, till 7:an hör faktiskt alla former av fordon! Vad sker inom bilbranschen och med olika bilmärken nu? Även all form av motorsport med bilar, motorcyklar osv. påverkas. EPA-fordon kan bli än mer populära eller skapa debatt. Det kan vara ökad risk för bilolyckor under året, så kör säkert.

Våra inre hästkrafter hör också hit, de som vi kan få utlopp för genom cykelsport och löpning. Kanske får vi nyheter om någon som cyklat, simmat, sprungit eller kört ett fordon väldigt långt och/eller väldigt snabbt? Maratonlopp och cykelturneringar kan bli påverkade.

Vi kan se händelser rörande transport, chaufföryrken, bud och leveransservice, lokförare och tågvärdar samt nyheter om arbetspendling eller arbetsresor.

Likväl allt som har med hästar att göra: ridning, hästgårdar, hästsport och trav. Vem slutar sin karriär? Vem tar hem storvinst?

Rivning och renovering

7:an har en energi av att bryta ner och bygga upp. Det är talet för byggnadsarbete och ingenjörskap. Rivning, sprängning, vägarbeten, anläggning och konstruktion hör hit, likväl som hantverks- och fasadarbeten.

Det kan bli ett år då många går igenom renoveringar, om inte i bostaden så i kvarteret eller på arbetsplatsen. Fönster ska bytas, det ska målas eller tapetseras om, stambyten eller ny dragning av el. Försäkring och värdering av bostäder, inredning och fastigheter kan påverkas.

Inredning och möbler hör hit – här kan det ske nytt gällande reparation, återvinning eller renovering utan påverkan på miljön. Får vi en ny inredningstrend eller blåser det upp en debatt gällande en viss nykonstruktion, byggnadsrenovering eller arkitektur? Vem vill bygga den längsta kuken i skyn?

Konstruktioner, byggnader och större kvarter kan påverkas av ras eller nedrivning, det kan ske oväntat: jordskalv, jordskred eller hus som är felbyggda. Fastigheter kan behöva utrymmas.

Vaktmästeri, larminstallatörer och verkstadspersonal kan få mer att göra. 2023 är året för reparation. Kablar, elstolpar, elmaster, ledningar, nedgrävda rör… Vem råkar klippa av eller trycka på fel knapp?

Större översvämningar, skadedjur, fukt och mögel, radon och ventilation, här kan vi se nyheter. Renoveringar eller nybyggen som påverkar stadsbilden, naturen eller dagvattnet kan orsaka ilska. Hur tar vi hand om våra sopor? Avfallsbranschen kan hamna i ropet eller göra förändringar som påverkar.

El och energi hör även till detta område, likväl som elkraftverk, vattenverk och reningsverk. Nya politiska beslut kan fattas gällande elförsörjning eller gifter i vatten.

Naturvetenskap, teknologi och IT

Som vi redan har fastställt så är vetenskap starkt förknippat med detta tal. Speciellt naturvetenskap (fysik, kemi, biologi, astronomi, medicin) men även teknologi, mekanik, IT, elektronik, matematik och statistik.

7:ans analytiska och problemlösande sinne och fingerfärdighet ger en ovärderlig slutledningsförmåga. Vi ser mönster, kopplar samman teori med praktik och söker sann kunskap.

Forskare och studenter inom dessa områden kan ha ett starkt år, men det kan även ske oväntade förändringar och upptäckter. Kanske måste viss historia skrivas om?

Vetenskap kan ifrågasättas eller jämföras med religion. En provokativ energi som går mot strömmen vill påverka med egen agenda.

Fler branscher kan vilja använda sig av AI och ny teknologi. Master och satelliter för telefoni och internet kan influera världsläget. Ser vi fler allvarliga cyberattacker eller IT-haveri? Uppgifter som ska vara hemliga kan läcka ut. 7:an kan knacka och knäcka kod samt bryta upp det som är låst.

Avslutande notis – mästartalet 22

OBS! Värt att notera, återigen, är att vi har 22:an, ett mästartal som lurar i vassen. Sedan 2020 har detta inbegripit omvälvande händelser på en större kollektiv nivå för invånarna på planeten Tellus. Mästartalet 22 är aktivt under åren 2020-2029.

Mästartalet 22 är en högre vibration av talet 4, 22:an har 4:ans egenskaper men besitter också egna egenskaper. Talet 22 har en enorm nyskapande förmåga att förena människor.

Talet verkar på en global nivå och kommer med det oväntade, det osannolika, det omvälvande och det förändringsbenägna. Det inbegriper händelser av stor betydelse för många människor, inte alltid positiva sådana. Talet 4 har bland annat med nationer, länder, och militär mobilisering att göra.

22:an ifrågasätter, ”narrar” och störtar kungen från sin tron…

Under åren 2020–2029 så kommer det vara skakigt för mänskligheten på olika sätt, styrning och ledarskap kommer att vara starkt ifrågasatt. Men det som sker triggar allt det som i grunden är positivt med 22:an.

Vi kommer se utveckling och engagemang inom politik, teknologi, mänskliga rättigheter, klimat, ekologi, företagande, friskvård & hälsa, humanitär hjälp, vetenskap & forskning samt kreativa näringar.

Vi bör komma ihåg att Talet 22 är förknippat med hängivenhet, manifestation och passion. 22:an är en pionjär, visionär, idealist och frihetstörstande samhällsförbättrare!

De globala, nationella och samhälleliga strukturer vi byggt upp måste ses över, det är dags för förnyelse och förändring – speciellt gällande konsumtion, kapitalism, klimat och konflikthantering.

Mer information om talet 22 och talet 4 går att hitta i Numeroskopet för 2020.

Hur väl stämde min prognos för 2022? Läs om fjolårets händelser och lyssna på musik från 2022.

Med önskan om ett härligt år till oss alla!

All kärlek,

/Veronica Larsen, Musikmediumet

2023-02-07

One Reply to “I want it that way: Numeroskop för 2023”

  1. Hejsan bästa musikjournalisten. En spännande prognos,väl genomförd. Med bra retroklipp från 80 talet som ger texten en djupare dimension. Älskade rosa pantern. Redan nu så finns det händelser som känns igen i texten,det är ju bara februari. Min förhoppning är att många läser och följer nyheter, då ger prognosen värdefulla insikter om astrologi och nummerologi. Tack Veronica.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *