Good vibrations: Numeroskop för 2022

År 2021 har lagts till handlingarna och vi har raskt tagit klivet in ett år fullt av… 2:or! Wow, vad betyder det? Ja, summerar vi 2022 vi får vi talet 6! 6:an som kollektivt årstal hade vi senast 2013, 2004 och 1995. Kommer du ihåg vad som hände i samhället (eller i ditt liv) under dessa år?

Känner du igen henne? 😉

Om 5:an förra året fick oss att bråka, ifrågasätta och envist hävda vår egen sanning så får 6:an oss att värna om harmoni och gemenskap. Att få gruppen, kollegorna, familjen, parrelationen eller vänskapskretsen att samarbeta och komma överens är nu målet. Vi kommer se mer diplomati och vilja till dialog inom politik och näringsliv. Även om maktkamp och manipulation sker i kulisserna…

(Nedan beskriver jag 6:ans egenskaper, observera att det inte är en specifik person jag åsyftar utan 6:an som arketyp. Har du talet 6 i ditt Numeroskop kan du dock säkert känna igen dig en del!)

”Ju fler desto roligare” är 6:ans melodi och vi kan känna oss ovanligt sociala och öppensinnade. Att sitta i en solvarm park tillsammans med vänner omringad av andra livsglada får 6:an att trivas. 6:an tycker om folksamlingar! Där det är liv och rörelse. Du hittar 6:an på badstranden, skolavslutningen, i en supporterklack, i en arenapublik, på IKEA, i ett festivaltält och i en biosalong.

Eller, för den delen… i sängen, på en restaurang, hos frissan eller i en massagestol! Glädje, lust, skönhet, passion, spänning, synd… allt som stimulerar sinnena älskar 6:an som styrs av njutningens och kärlekens planet – Venus. Vitalitet och en livsbejakande anda påverkar oss i hög grad under 2022.

Venus som Gudinna

Venus älskar pengar precis som 6:an, så var beredd på att det kommer snackas cash under 2022. Pengar som maktmedel eller pengar som utbyte av kärlek? I år kanske du får ett nytt förhållningssätt till din ekonomi. Många 6:or arbetar inom bank, finans och som rådgivare inom privatekonomi.

Till ekonomin hör ju även de saker vi äger och 6:an diggar prylar. Det kan komma att bli ett köpstarkt år med händelser rörande handel, kommers, varumärken och varuhus. Talet 6 styr även serviceyrken och hotell- och restaurangvärlden samt mässor, konferenser, kongresser och eventbransch.

Vad sker på börsen nu och vad händer kring befintliga valutor och krypto som bitcoin? Vad sker med räntan och vilka diskussioner förs kring bolån, aktieportföljer, fonder och försäkringar? Finansvärlden och bankväsendet är i fokus under 2022. Hit hör även råolja, diesel, guldreserver, gruvnäring, värdefulla metaller, kristaller och diamanter.

Kvantitet, kvalitet och sökandet efter perfektion

6:an som gärna vill se konstant flöde i plånboken, handlar för att hen kan och vill, inte nödvändigtvis för att hen behöver. Samlande och prylnörd, jepp, 6:an ser till att livet är maxat av prylar som ”kan vara bra att ha” eller som hen njuter av. 6:an gillar (precis som Oxen) att äga och förvalta. I ägandet räknar 6:an även in barn, vänner, kollegor, kärleksrelationer, sexpartners och ex.

”Mycket vill ha mer” heter det ju som bekant och visst kan 6:an anklagas för kvantitetstänk och girighet men det finns också petiga 6:or som bara vill ha det bästa. Inte för lyxens skull utan mer för själva kvalitén. 6:an njuter mer än andra av vällagad mat och goda råvaror. Talet 6 strävar efter ett perfekt liv och söker inte bara det perfekta köpet utan också den perfekta partnern.

Skönhet, kläder och make-up är 2:an och 3:ans områden men även 6:ans. För 6:an handlar det om design- och kvalitetskläder, sport- och funktionskläder men också om det som är ”trendigt” och går hem hos många. Får vi en ny klädtrend 2022, det där plagget som ”alla har på sig”?

Astrologi + numerologi + tarot = sant

Vissa hävdar att numerologi inte går att sammanfläta med astrologi (eller tarot), men i min mening går detta alldeles utmärkt. För ofta överensstämmer det astrologiska läget med det numerologiska. Under 2022 har vi till exempel månnoderna i Oxen och Skorpionen, denna nod-duo är har mycket av 6:ans energi. Vi kommer även att påverkas av Jupiter i fiskarna och Mars i tvillingarna under en längre period. Detta kommer ge skjuts åt 6:ans kollektiva, kärleksfulla och sociala aspekt.

I tarotkorleken styrs talet 6 av kortet Kärleksparet och stjärntecknet tvillingarna. Skuggkortet till 6:an är talet 15 som styrs av tarotkortet Djävulen och stjärntecknet stenbocken.

Love, love, love

Ja, kärlek med stort K är på tapeten under 2022. Kärleken till våra närmaste men också kärleken till vår omgivning. Ett känt ”par” kan hamna i hetluften eller en viss kärlekshistoria. Kanske får vi en romantisk kioskvältare på bio eller en kärlekssnackis på TV? Bröllop och bröllopsfester lär skjuta i höjden, även större fester, konserter, sportarrangemang och event. Allt som ”drar och lockar” folk.

6:an är den romantiske väljaren som med ljus och lykta söker sin perfekta hälft. 6:an kan därför komma att pröva på många partners i livet men frågan är om 6:an någonsin blir nöjd? Hittar 6:an den ”perfekta” så kan det bli sura miner ändå efter ett tag, för 6:an kan vilja förbättra sin partner. Putsa på partnern som en prydnadsvas (vilket kan upplevas av partnern som klagan och kritik). Skulle det ta slut med den ”perfekta” så ältar 6:an och har svårt att släppa taget.

https://www.youtube.com/watch?v=PzJ9bSB-VL0&ab_channel=Sjowhan82

Utmaningar för 6:an är höga ideal, höga krav och höga förhoppningar. 6:an drömmer om romantisk kärlek och tror på en ”match made in heaven”. Denna match ska vara en spegelbild av 6:an själv. Tyvärr så funkar ju sällan kärlek så, lika barn leka bäst heter det ju visserligen, men alla är vi unika.

En mogen 6:a kan komma att inse att kärlek handlar om motsatser, att det är i denna spegling av varandra vi utvecklas och växer. En partner som agerar på sitt eget sätt, tänker annorlunda och har en annan typ av personlighet än 6:an själv? Ja, det är väl hellre att föredra än någon som är exakt likadan? Någon som jämt håller med och vill göra samma saker? Eller?

Vad är då visdomen från talet 6? Kärlek såklart! Att det viktigaste i livet är våra relationer, kärleken till våra närmaste men också till okända människor. 6:an ber oss att varmt välkomna in hellre än att stänga dörren. Kärlek är en så stark, fundamental kraft för mänskligheten, men ändå så snålar vi med den? Som att den kan ta slut.

6:an vet att kärleken är stark, långlivad och också högst andlig. För det är genom våra relationer, genom kärleken, vi inser vad det är att vara människa och vad livet handlar om. En andlig sökare som tackar nej till mänsklig kärlek och mänskliga relationer blir aldrig upplyst.

Agnes är född den 6e! Och har 22:an som livsvägstal. Coolt!

Kärleken till vår omgivning i all ära, men talet 6 handlar också om kärleken vi har till oss själva! 2022 kan vara året då du hör mycket om just vikten av självkärlek. Kanske via en vän, en bok, en podd eller på TV.

Känner du att du vill jobba på kärleken till dig själv så finns det inget bättre år än 2022. Fråga runt, följ inspirerande konton på sociala medier, praktisera tekniker för att landa i din kropp och i dina känslor. Identifiera vilka negativa (osanna) tankar som tar alltför stor plats. Omfamna 6:ans förmåga att njuta och vilja ha det bästa, för det är du värd. Gör dig själv glad varje dag och umgås med den viktigaste personen i ditt liv – du!

Skenet kan bedra

6:an är en uppskattad lagspelare eftersom hen ofta framstår som snäll, serviceminded och hjälpsam. 6:an ser till att umgänget är det trivsammaste och är dessutom flitigheten själv. De har ofta humor och ett lätt sinnelag vilket gör dem omtyckta. Oj, vilken skön person tänker du? Javisst! Men skenet kan bedra…

En omogen 6:a som inte agerar i kärlek kan tyvärr påvisa en del otrevliga egenskaper. Eller, såhär, de är snarare experter på intuitiv bedömning. Vilket de kan vara frestade att använda för egen vinnings skull. 6:or vet vad andra personer drivs av för de har röntgenblick (ett aktivt 6:e sinne) och en näsa för mänskliga begär och instinkter.

6:or kan också konsten att socialisera och det tar med lätthet reda på saker om andra genom att nyfiket fråga och erbjuda hjälp och stöttning. 6:an kan utge sig för att ha de lägre talens naivitet och oskuldsfullhet, men såklart är 6:an mycket mer medveten än så.

Vad kan vi då få se prov på? Jo, illusion. Personer som ljuger, baktalar, döljer, manipulerar, smickrar och förskönar med dolda motiv. 6:an kan bygga perfekta fasader och vagga in oss att den kulissen är helt sann. 2022 ber oss därför att vara extra uppmärksamma på människor i vår omgivning. Är någon för bra för att vara sann så är hen säkert det. Granska en ”perfekt” persons CV en extra gång om du ska anställa.

I samhället och på nyheterna kan vi få se prov på stora egon, fulspel, dubbelmoral och smutsiga avslöjanden, lögner och korruption. Energin handlar om att syna andras kort men att ogärna vilja visa vad man själv har på hand.

Maktdemonstrationer, maktkamp och kukmäteri kan utspela sig på den politiska arenan. 6:an är även en skicklig lobbyist som utan att andra märker hur det gått till – får precis som hen vill. 6:an jagar och fångar in samt gillrar fällor…

Skämtsamt kan vi även säga att 6:an lockar fram de sju dödssynderna i samhället. Under 2022 kan vi få se exempel på både Högmod, Girighet, Lusta, Avund, Frosseri, Vrede och Lättja från andra. Ja, vissa kommer bli förbannade av att mänskligheten återigen visar prov på okunnighet, andra kommer rycka på axlarna och skratta åt ”human nature”.

Samtidigt bör vi komma ihåg att 6:an är talet för kärlek, tvillingar och tvillingsjälar. Precis som stjärntecknet tvillingarna är 6:an en dubbelbottnad, komplex natur med två sidor och vi kan lika gärna få se de sju dygderna representerade av personer eller händelser i samhället. Det vill säga; Ödmjukhet, Generositet, Kyskhet, Medmänsklighet, Måttfullhet, Tålamod och Flit.

Buffén av ”synder och dygder” kommer vara uppdukad så frågan är väl vad väljer du?

Områden som påverkas av talet 6

Pengar och prylar javisst, men det finns mer som har med 6:an att göra! Nedan har jag ramat in ett antal ”områden” som är knutna till 6:an, områden/ämnen där vi kommer se mer rörelse, aktivitet och händelser i det kollektiva. Observera vad som sägs på nyheterna och cirkulerar i sociala medier samt vad som sker i din vardag. Alla dessa områden kommer att påverkas av 6:ans energi.

Fritidsaktiviteter, träning, kost och hälsa

Vitalitet och ett äventyrligt sinnelag är 6:ans paroll, får vi nya träningsrön eller trendar en ny sport, dans eller aktiv pryl? Fritidsaktiviteter, friluftsliv och äventyrssporter (i/på vatten, snö eller i luften) lockar oss, och turistorter där det går att ha en aktiv semester kommer stå högt i kurs. Försäljning av sommarstugor, fritidshus, (segel)båtar och husvagnar samt sportutrustning kan stiga.

Sport och idrott hör till 6:an, och fokus är gärna på laget, teamet och nationens insats eller idrottare som går hem i stugorna. Kostråd, specialmat, proteindrycker, dieter, kvalitativa råvaror och hälsokost kan få ett uppsving eller vara under granskning. En ny mattrend kan slå igenom.

Vad sker kring badhus, gym och sporthallar? Vem har dopat sig? Får vi även se några nya rekord kring dykning eller långdistansflyg? Våghalsigt värre kan det bli!

Service, omsorg och kollektivt boende

Service, vård och omsorg hör till 6:an, speciellt riktat till barn/ungdomar, äldre och funktionsvarierade samt socialtjänst, t.ex. hemlösa. Vad ser vi hända kring äldreomsorg? Service- och gruppboenden? Asylboenden? Fritids- och kolloverksamhet? HVB, familjehem och LVU? Rehab-verksamhet? Ser vi nyheter om olika former av kollektivt boende, generationsboende eller 50+ boende? Uthyrning av privatbostäder (Airbnb) kan vara på tapeten igen.

Omsorgen sträcker sig också till husdjur och boskapsdjur. Vad ser vi ske inom djurförsäkringar och veterinärvård? Djur på gårdar, zoo och djurpark kan också vara uppe för debatt.

Fertilitet, sexualitet och könsidentitet

Vi har redan fastslagit att kärlek är det övergripande temat för 2022, det inbegriper ju såklart all sorts kärlek! Regnbågsfärgad men även över ålders- och nationsgränser. Olika former av sexualitet och könsidentiteter kan hamna i blickfånget.

Vi kan även få se nyheter kring sex, porr och sexleksaker samt samtyckte, sexuella trakasserier och sexuellt våld. Även könsstympning, tvångsgifte, potens, sterilisering och sexuellt överförbara sjukdomar. Likväl det som sker när ägg och spermie gillar varann: det blir bebis! Ser vi nyheter eller händelser rörande fertilitet, konstgjord befruktning, surrogatskap, förlossning, barnmorskor och gynekologer? Det kan även röra adoption.

Genetik, biomedicin och biologi

Släktskap, släktforskning, ärftlighet och dna hör till 6:an, även organdonation, biomedicinsk analys och arbete i laboratorier. Här kan vi få se prov på spännande forskning. Till exempel det som skedde redan i början på året, en amerikansk man fick ett nytt hjärta från en gris! Folkhälsa och vaccin tillhör också 6:an, fortsatta diskussioner om detta lär således tuffa vidare.

Marinbiologi och livet under ytan hör också till detta tal. Hur mår våra hav och vad döljer sig i djupen egentligen? Valar, vrakfynd och ubåtar… eller uppe i luften”? Drönare! 😉 Ja, även luftburna föremål intresserar 6:an.

Nostalgi, antikviteter och etnologi

6:an (precis som 4:an) vurmar gärna för historia och nostalgi! Vintage, second hand, loppisfynd, samlarobjekt och antikviteter kommer ha ett gott år under 2022. Ser vi en storslagen värdering på auktion? Eller att något historiskt värdefullt grävs fram ur arkiven eller ute i naturen? NFT-konst var uppe på nyheterna i januari och den diskussion lär fortsätta.

Konst, designmöbler, smycken och klockor samt äldre bruksföremål, arkeologi och etnologi hör hit. Likaså lagring av fina viner och spritsorter. Systembolaget kan hamna i blåsväder eller göra någon slags förändring. Utskänkningstillstånd och gårdsförsäljning kan hamna i ropet.

Folkkär, folkvald och folkslag

Vem får 2022 folkets röst? Ja, gruppmedvetande och enhälliga kollektiva beslut hör till 6:an. Det kan komma att bli extraval, omval eller ske speciella omröstningar utöver det vanliga. Talet 6 är folkets tal och det inbegriper alltifrån folkvalda politiker, folkkära kändisar och särskilda folkslag (urbefolkning).

När jag skriver mina årsnumeroskop så får jag ofta en låt på hjärnan. Denna gång dök ”Bra vibrationer” av Kikki Danielsson upp! En låt i positiv anda som andas hopp om kärlek eller hur? Hon är också en folkkär profil, precis som Leif GW och Arja Saijonmaa. Eller Björn Natthiko Lindeblad, som gick bort här i början på året.

Folkkär underhållning, skratt och humor hör även till 6:an, det är ett bra år för stand-up komik. I år kan även tv-program slå tittarrekord och stora evenemang få rekordpublik. Om vi inte får ett bakslag av Covid vill säga.

Har vi då några riktigt kända folkkära ”6:or”? Det vill säga personer som har talet 6 som livsvägstal? Javisst! Astrid Lindgren, Lill-babs, Anders Tegnell… och Cardi B! (hon är dessutom född den 11e, ett mästartal. Yeah!)

Avslutande notis – Mästartalet 22

OBS! Värt att notera är att vi även har 22:an, ett mästartal som lurar i vassen. Sedan 2020 har detta inbegripit omvälvande händelser på en större kollektiv nivå för invånarna på planeten Tellus. Detta kommer att fortgå till och med 2029.

Mästartalet 22 är en högre vibration av talet 4, talet har 4:ans egenskaper men besitter också egna egenskaper. Mästartal är förknippade med stor potential till självutveckling, större kollektivt ansvar, andlig visdom, känslighet, innovation, kreativitet och nyskapande. Talet 22 besitter en enorm styrka och förmågan att förena människor – och förena sådant som till synes verkar dåraktigt/omöjligt.

Med känslighet, passion och vilja agerar 22:an nästan som tjänare av något gudomligt, hen har ett högre syfte. Genom att vara starkt andligt förankrad och förälskad i sitt hem (planeten jorden och dess invånare) lyckas 22:an manifestera stora drömmar och idéer. 22 är manifestationstalet.

Talet 22 står även för det globala, det inbegriper makthavare, offentliga talare, ingenjörer, forskare och företagsledare som verkar i stor skala. 22:ans energi är dynamisk, snabb, eldig, uthållig, explosiv, spontan och androgyn. Energin vill föra andras talan och vara en förebild. Ge en röst till dem som inte hörs eller till ämnen som inte får uppmärksamhet.

Men med det sagt kommer också en varning, för när vi har med mästartal att göra kommer också det oväntade, det osannolika, det omvälvande och det förändringsbenägna. Det inbegriper händelser av stor betydelse för många människor, inte alltid positiva sådana (t.ex. bränder, naturkatastrofer, konflikter, attacker, olyckor… och pandemier).

Talet 4 har bland annat med nationer, länder och militär mobilisering att göra. Att vi ser ett ökat militärt hot i Europa är således inte så konstigt eftersom mästartalsenergin är fortsatt aktiv.

Mer information om talet 22 och talet 4 går att hitta i årsnumeroskopet för 2020.

Mer information om talet 2 och talet 20 går att hitta här. Dessa tal är aktiva under tusen år framåt.

Med önskan om att just du får ett superbra år!

All kärlek,

/Veronica Larsen, Musikmediumet, 2022-02-08

2 Replies to “Good vibrations: Numeroskop för 2022”

  1. Oj intressant läsning,det här blir kul i år och en hisnande känsla i magen. Samtidigt oroligt efter pandemi och påtryckningar av militär makt. Ett roligt och proffsigt upplägg med musikvideos som fångar upp temat. Tack bästa numerologen och musikjournalisten. Mamma.

  2. Alltid lika intressant att läsa din prognos för kommande år men minst lika intressant att läsa efter året har gått för att se vad som stämde.
    Jag köpte ju ett numeroskop av dig häromåret, jättenöjd med det! Önskar att fler får upp ögonen för numerologi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *